VšZP vypovedala zmluvu so spoločnosťou CPKSB, s.r.o.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: VšZP

BRATISLAVA 18. apríla (WBN/PR) – Generálny riaditeľ VšZP Ing. Miroslav Vaďura, MPH dnes oficiálne požiadal UDZS , aby bezodkladne ukončil správne konania súvisiace zo závermi medializovaných kontrol vo VšZP.

Na základe výsledku revíznych kontrol, ktoré VšZP iniciatívne realizovala u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti CPKSB, s.r.o. (MUDr. Kostka) naposledy vo februári 2016, generálny riaditeľ Miroslav Vaďura nariadil zrevidovať všetky výkony u tohto poskytovateľa za obdobie od zrušenia kóduCDT00, teda od 1.11.2015 do 31.1.2016.

Vzhľadom na to, že opatrenia, ktoré doteraz VšZP prijala vo vzťahu k uvedenému poskytovateľovi neboli dostatočne účinné, poisťovňa pristúpila dnešným dňom k vypovedaniu zmluvy so spoločnosťou CPKSB, s.r.o. Poskytovateľovi uplynie výpovedná lehota 30.6.2016.

Generálny riaditeľ VšZP Miroslav Vaďura zároveň iniciatívne oslovil Národnú kriminálnu agentúru (NAKA), ktorá si vyžiadala podklady k preverovaným zmluvám a vyhlásil, že je pripravený poskytnúť všetky informácie a pomôcť pri objasnení v tejto veci.

„VšZP má eminentný záujem na tom, aby boli medializované kauzy riadne vyšetrené, aby už ďalej netraumatizovali verejnosť a nepoškodzovali tak meno a značku najväčšej zdravotnej poisťovne. Naši poistenci a partneri si nezaslúžia, aby individuálne zlyhania jednotlivcov negatívne ovplyvňovali ich vzťah k VšZP a znevažovali jej prácu a pozitívne výsledky „– vysvetľuje dôvody tohto rozhodnutia generálny riaditeľ VšZP Miroslav Vaďura.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav Vaďura
Firmy a inštitúcie VšZP Všeobecná zdravotná poisťovňa