Obrazom: Sagan sa v 12. etape šetril, ale zelený dres udržal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan si udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže. Foto: SITA/AP

CHALET REYNARD 14. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan v 12. etape oddychoval a do cieľa prišiel s mankom rovných 28 minút na 142. mieste.

Úradujúci majster sveta si s prehľadom si udržal vedenie v bodovacej súťaži o zelený dres. „Dnes som nemal veľké ciele. Snažil som sa to dnes zvládnuť v pohode. Som rád, že som už v cieli, na vetre došlo k viacerým pádom. Neviem, čo sa stalo Froomeovi, pretože som ešte nevidel žiadne zábery,“ povedal v cieli Peter Sagan podľa portálu Cyclingnews.

Štvrtok bol vo Francúzsku národným sviatkom, organizátori na výročie dobytia Bastily nenaplánovali náhodou výstup na ikonický kopec Mont Ventoux. Oslavu však mierne naštrbilo počasie, pre silný vietor sa cieľ presunul z vrcholu o 6 km nižšie do Chalet Reynard.

Nevídaná dráma sa odohrala v tesne pred koncom etapy v skupine favoritov. Richie Porte nasledovaný Chrisom Froomom a Baukem Mollemom narazil niečo vyše jedného kilometra pred koncom do neutrálnej mechanickej motorky, všetci traja spadli a o chvíľu na to bežal držiteľ žltého dresu bez bicykla do cieľa.

Neskôr mu jeho sprievodné vozidlo poskytlo náhradný bicykel, ale nabral veľkú časovú stratu a virtuálne prišiel o vedenie v pretekoch. Rozhodcovia mu napokon pripísali manko 5:05 min, čo znamená, že si udržal žltý dres lídra Tour de France.

Obrazom: Najkrajšie momenty z dvanástej etapy Tour de France:
Skrátenú 12. etapu Tour de France vyhral Belgičan de Gendt
Foto: SITA/AP
Thomas de Gendt
Foto: SITA/AP
Skrátenú 12. etapu na záver oživil líder Tour de France
Foto: SITA/AP
Skrátenú 12. etapu na záver oživil líder Tour de France
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter SaganRichie Porte