Kerberová a Kontová sa pobijú o finále Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Angelique Kerberová
Foto: SITA/AP

MELBOURNE 27. januára (SITA) – V semifinále dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne si po Američanke Serene Williamsovej a Poľke Agnieszke Radwanskej zahrajú aj Angelique Kerberová a Johanna Kontová.

Nemecká ľaváčka Kerberová nasadená ako siedma si vo štvrťfinále poradila s dvojnásobnou šampiónkou z Melbourne Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou (14.) za 105 minút 6:3, 7:5. Britka Kontová, ktorá prežíva najlepší turnaj kariéry, v súboji nenasadených hráčok zdolala Číňanku Šuaj Čang za 83 minút 6:4, 6:1. Semifinálové zápasy S. Williamsová – A. Radwanská a Kerberová – Kontová odohrajú v rámci štvrtkového programu v Aréne Roda Lavera.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrťfinále Australian Open

Kerberová v predchádzajúcich šiestich zápasoch proti Azarenkovej ani raz neuspela a pred troma týždňami vo finále turnaja v Brisbane uhrala iba štyri gemy. Melbournské štvrťfinále však malo vlastnú históriu, ktorá sa odohrávala v prospech 28-ročnej Nemky.

„Dnes som bola akási spľasnutá. Nezačala som práve skvele. Zo všetkého mi chýbalo nejakých 10 %. Nohy mi nepracovali dostatočne, údery neboli plnohodnotné, porobila som priveľa nevynútených chýb v kľúčových momentoch. Utvorila som si veľa príležitostí, ale nepremieňala som ich. Nemala som vydarený deň, napriek tomu bolo treba nájsť cestu. Dostala som sa síce do situácií, v ktorých som mohla navodiť obrat, ale je mojou chybou, že som sa nedokázala úplne oddať. Mentálne som sa nedotlačila k tomu, čo mohlo znamenať rozdiel. Presne to platí aj na ten stav 5:2 a 40:0,“ povzdychla si 26-ročná niekdajšia jednotka renkingu WTA Azarenková.

Kerberová mala pomer víťazných úderov a nevynútených chýb 31:16 a premenila 6 z 13 brejkových príležitostí. Azarenková síce zahrala 28 winnerov, ale „vyvážila“ ich až 33 nevynútenými chybami. Z brejku sa 26-ročná Bieloruska žijúca v Monte Carle tešila iba trikrát. „Nechala som súperku hrať, podľa mňa to bolo jasne vidieť. Určite si však zaslúžila dnešné víťazstvo. Využila svoje šance, chodila do toho a uspela. Zahrala dobre a posunula sa do roviny, ktorú v minulosti proti mne nezvládala,“ skonštatovala Azarenková.

https://www.youtube.com/watch?v=p4v62pJ5-Zg

Dvojhra žien – štvrťfinále:

Angelique Kerberová (Nem.-7) – Viktoria Azarenková (Biel.-14) 6:3, 7:5 za 105 minút

Johanna Kontová (V. Brit.) – Šuaj Čang (Čína) 6:4, 6:1 za 83 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angelique KerberováJohanna KontováViktoria Azarenková