Slovenskí tenisti začnú na Australian Open v ten istý deň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková v skvelom osemfinále zdolala Viktoriu Azarenkovú
Dominika Cibulková vyhrala v osemfinále Australian Open nad Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou po veľkom boji za 129 minút 6:2, 3:6 a 6:3. Slovenka predviedla na úvodnom grandslame roka 2015 v Melbourne výborný výkon, vybehala množstvo loptičiek, bojovala, hrala s veľkým nasadením a navyše dostatočne agresívne. Cibulková upravila vzájomnú bilanciu s Azarenkovou na hlavnom profesionálnom okruhu na 3:7. Na tvrdom povrchu zdolala 25-ročnú Bielorusku, ktorej po zdravotných peripetiách momentálne patrí až 44. pozícia v rebríčku WTA, premiérovo. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 17. januára (WebNoviny.sk) – Všetkých šesť zástupcov SR v hlavnej súťaži dvojhry mužov a žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne sa zhodou okolností predstaví už v pondelok.

Martin Kližan bude v 1. kole pri štatistike 1:4 čeliť Španielovi Robertovi Bautistovi-Agutovi, čerstvo šampiónovu z Aucklandu. Jozef Kovalík absolvuje svoju premiéru na veľkej štvorke proti Argentíčanovi Marcovi Trungellitimu, tiež kvalifikantovi a debutantovi.

V ženskej dvojhre Karolínu Schmiedlovú v 1. kole vyzve ruská zverenkyňa Vladimíra Pláteníka Daria Kasatkinová, ktorá má zázemie v trnavskej Empire Tennis Academy. Dominika Cibulková sa pokúsi potvrdiť, že to vie proti Francúzke Kristine Mladenovicovej: s niekdajšou jednotkou juniorského renkingu má skóre 5:0.

Magdalénu Rybárikovú preverí belgická bývalá 12. hráčka hodnotenia Yanina Wickmayerová. Daniela Hantuchová si už 15. raz v kariére zmeria sily s ruskou hrdinkou US Open 2004 aj Roland Garros 2009 Svetlanou Kuznecovovou (skóre 4:10), tento týždeň držiteľkou trofeje v Sydney.

Pondelňajší program slovenských tenistov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne:

Dvojhra mužov – 1. kolo:

Martin Kližan (SR) – Roberto Bautista-Agut (Šp.-24) / bilancia: 1:4 / štvrtý zápas na dvorci č. 14 (začiatok nie pred 6.00 h SEČ)

Jozef Kovalík (SR) – Marco Trungelliti (Arg.) / bilancia: 0:0 / štvrtý zápas na dvorci č. 22 (začiatok približne po 6.30 h SEČ)

Dvojhra žien – 1. kolo:

Karolína Schmiedlová (SR-27) – Daria Kasatkinová (Rus.) / bilancia: 0:0 / druhý zápas na dvorci č. 10 (začiatok približne po 3.00 h SEČ)

Dominika Cibulková (SR) – Kristina Mladenovicová (Fr.-28) / bilancia: 5:0 / druhý zápas na dvorci č. 19 (začiatok približne po 3.00 h SEČ)

Magdaléna Rybáriková (SR) – Yanina Wickmayerová (Belg.) / bilancia: 2:3 / prvý zápas na dvorci č. 7 (začiatok o 1.00 h SEČ)

Daniela Hantuchová (SR) – Svetlana Kuznecovová (Rus.-23) / bilancia: 4:10 / tretí zápas na dvorci č. 3 (začiatok približne po 4.30 h SEČ)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela HantuchováDaria KasatkinováDominika CibulkováJozef KovalíkKarolína SchmiedlováKristina MladenovicováMagdaléna RybárikováMartin KližanRoberto Bautista-AgutSvetlana KuznecovováYanina Wickmayerová