EÚ venuje 15 miliónov eur na zimné potreby pre utečencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Utečenci
Foto: Zoltan Balogh/MTI via AP

BRUSEL 27. októbra (WebNoviny.sk) – Európska komisia (EK) oznámila, že poskytne pomoc v hodnote 15 miliónov eur pre grécky Červený kríž. Ten má na starosti distribúciu nevyhnutných potrieb pre migrantov a utečencov, ktorí strávia nadchádzajúcu zimu v táboroch na území Grécka.

Vďaka financiám EÚ, uvoľneným cez nástroj núdzovej pomoci, bude môcť Červený kríž poskytnúť utečencom teplé prikrývky, spacie vaky, pláštenky, nohavice, zimné ponožky, teplé čiapky, rukavice a šály. Tie budú rozdelené migrantom žijúcich v siedmich rôznych táboroch na pevninskej časti Grécka.

„Európska komisia aj naďalej pomáha utečencom v Grécku prostredníctvom Červeného kríža. Zabezpečíme, že ľudia žijúci v táboroch budú v teple a suchu po celé zimné obdobie,“ uviedol eurokomisár pre humanitárnu pomoc a krízové opatrenia Christos Stylianidis.

K dnešnému dňu EK – v rámci nástroja núdzovej pomoci – vyčlenila už dovedna 198 miliónov eur na pomoc Grécku, ktoré čelí rozsiahlej migračnej kríze. Ide o financie nad rámec dodávok humanitárnej pomoci z 20 členských krajín Únie zozbieraných prostredníctvom mechanizmu civilnej ochrany do Grécka a nad rámec finančnej podpory EÚ prostredníctvom fondov pre vnútornú bezpečnosť, azyl a migráciu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie EK Európska komisiaSČK Slovenský Červený Kríž