Streľba v štáte Georgia si vyžiadala mŕtvych

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Polícia
Foto: ilustračné, Thinkstock

WASHINGTON 23. apríla (WebNoviny.sk) – Muža označovaného za aktéra piatkovej streľby v americkom štáte Georgia, pri ktorej zahynulo päť ľudí, našli mŕtveho v jeho dome, kde pravdepodobne spáchal samovraždu. Agentúra AP o tom v sobotu informovala s odvolaním sa na úrad oblastného šerifa.

Päťdesiatročný Wayne Anthony Hawes, ktorý údajne siahol po zbrani v rámci riešenia rodinných sporov, si zjavne spôsobil smrtiace strelné poranenie po tom, ako na dvoch rôznych miestach zastrelil celkovo troch mužov a dve ženy. Dejiskom tejto drámy bola obec Appling ležiaca severozápadne od mesta Augusta pri hranici Georgie s Južnou Karolínou.

Úrad šerifa potvrdil, že obete vo veku 31-85 rokov sa s Hawesom poznali a niektoré z nich boli príslušníkmi rodiny jeho manželky, ktorá sa s ním údajne chcela rozviesť.

Piatková streľba v Georgii bola už druhým takýmto incidentom v USA v priebehu niekoľkých hodín. V okrese Pike na severe štátu Ohio predtým niekto zastrelil ôsmich členov jednej rodiny vrátane mladistvej osoby. Páchateľa či páchateľov tamojších vrážd „na spôsob popravy“ sa takisto nepodarilo zatiaľ dolapiť, informuje Reuters.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať