Mestom Aden otriasol výbuch, útočil Islamský štát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jemen
Foto: SITA/AP

SANÁ 30. januára (WebNoviny.sk) – Jemenským mestom Aden otriasol v piatok ďalší samovražedný bombový útok, pri ktorom zahynulo sedem ľudí. Auto naložené výbušninou odpálil útočník pri kontrolnom stanovišti polície v rušnej štvrti Krajtar (Kráter), informuje agentúra AP s odvolaním sa predstaviteľov bezpečnostných síl.

Najnovší bombový útok sa v Adene odohral iba deň po tom, ako samovražedný útočník odpálil svoje vozidlo pri budove, ktorá je dočasným sídlom jemenského prezidenta a premiéra. K obom týmto činom sa hlási extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Piatkové vyhlásenie miestnej odnože IS, ktoré zverejnili podporovatelia na sieti Twitter, však podľa AP nebolo možné overiť.

Zasiahnuté kontrolné stanovište bolo obsadené policajtmi a policajtkami v súvislosti s informáciami o pohybe militantov IS preoblečených za ženy. Okrem siedmich obetí na životoch si tento vyžiadal aj osem zranených.

Aden je v súčasnosti pôsobiskom medzinárodne uznávaného jemenského prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího, keďže hlavné mesto Saná je dlhodobo okupované šiitskými povstalcami. Vojna v Jemene si vyžiadala už takmer 6000 a uvrhla túto chudobnú krajinu do humanitárnej krízy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát