V Nemecku otvoria prvú ubytovňu pre homosexuálnych utečencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
V Hanau je ubytovaných asi 700 utečencov zo Sýrie a Afganistanu. Hanau, 24. september 2015. Foto: Boris Roessler/dpa via AP

Norimberg 25. januára (WebNoviny.sk) – Juhonemecké mesto Norimberg plánuje otvoriť prvé útočisko pre homosexuálnych žiadateľov o azyl v krajine. Informovala o tom dnes nemecká tlačová agentúra DPA.

V prázdnej dvojposchodovej budove v centre mesta bude ubytovaných desať utečencov – gejov a lesieb, uviedla dnes mestská komunita homosexuálnych osôb s názvom Fliederlich.

Homosexuálni utečenci a utečenky sú v azylových ubytovniach často diskriminovaní a dokonca na nich fyzicky útočia, vysvetlila skupina Fliederlich. Odhaduje, že v súčasnosti žije v Norimbergu 8000 utečencov, z ktorých 600 sú gejovia či lesby.

Náklady na novú ubytovňu budú hradiť mestské úrady v Norimbergu, pričom prví utečenci sa tam majú podľa očakávania prisťahovať v nasledujúcich týždňoch. Podobné ubytovanie pre homosexuálnych utečencov plánujú aj nemeckom hlavnom meste Berlín.

Miestne úrady po celom Nemecku zápasia s tým, aby ubytovali obrovský počet migrantov prichádzajúcich do krajiny. Celkovo prišiel vlani do Nemecka milión nových migrantov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia