SaS upozorňuje na ďalší biznis štátu s oligarchami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ministerstvo skolstva
ilustračné foto Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 15. mája (WEBNOVINY) – SaS upozorňuje, že chystaný predaj budovy Iuventy na bratislavskej Búdkovej ceste, je ďalší biznis štátu s oligarchami. Ako povedala na tlačovej besede poslankyňa NR SR za SaS Lucia Nicholsonová, pripravovaný predaj je v rozpore so záujmom Staromešťanov a mládeže.

Verejný záujem zostal na poslednom mieste

Podľa nej ministerstvo školstva môže o predaji rozhodnúť v dohľadnej dobe. Nicholsonová chce, aby sa v takom prípade do dražby zapojila aj bratislavská mestská časť Staré Mesto. „Staré Mesto by malo nájsť peniaze, aby budovu kúpilo,“ uviedla Nicholsonová, ktorá je zároveň aj staromestskou poslankyňou. Ministerstvo už oznámilo pracovníkom Iuventy, že v lete sa presťahujú z Búdkovej cesty do Karlovej Vsi.

Podľa poslanca NR SR Martina Poliačika verejný záujem pri využití budovy Iuventy zostal na poslednom mieste. „Je to lukratívny pozemok, ktorý hraničí so Slavínom. Má architektonickú hodnotu. Neexistuje lepšie miesto pre postavenie domu,“ konštatoval.

SaS chce proces predaja zvrátiť

Miesto však podľa neho odchovalo tisícky mladých ľudí. V budove sídli inštitúcia, ktorá má rozvíjať prácu pre mládež. „Budova má ustúpiť kšeftu s pozemkom a budovou. Všetko sa pripravuje na vysťahovanie Iuventy. Bude to narýchlo, len aby sa na Búdkovej budova vyprázdnila,“ upozornil Poliačik. Podľa neho SaS bude robiť všetko preto, aby tento proces bol zvrátený.

Podľa ďalšieho poslanca NR SR za SaS Eugena Jurzycu je pripravovaný predaj budovy ďalším prípadom, keď dobre zorganizovaná skupina lobistov vyhrala nad horšie zorganizovanými občanmi. „Začína to byť trend. Trvale vyhráva úzka skupina politikov a lobistov nad väčšinou občanov,“ uviedol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eugen JurzycaLucia Nicholsonová
Firmy a inštitúcie MŠVVaŠ Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SRSaS Sloboda a Solidarita