Tráviť leto na Slovensku pomôže aplikácia pre cyklistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cyklista, bicyklovať, bicyklovanie, šport, bicykel, cyklistika
cyklista Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 10. júla (WebNoviny.sk) – Priaznivcom aktívnej dovolenky na bicykli je určená nová bezplatná aplikácia pre mobilné telefóny. Mobilná aplikácia „Všetci na bajk“ obsahuje viac ako 200 cieľových destinácii cyklovýletov s popisom.

Aplikáciu prinieslo slovenské vydavateľstvo Dajama ktoré sa špecializuje na témy spojené s turistikou a na propagáciu prírodných a kultúrnych krás Slovenska, agentúru SITA o tom v mene vydavateľstva informovala Ela Dekánková. Pilotný projekt zahŕňa zatiaľ Bratislavský kraj. Do budúcnosti má pribudnúť celé Slovensko.

„Postupne vydávame tlačených cyklistických sprievodcov pod názvom Najkrajšie cyklotrasy pre jednotlivé regióny Slovenska. Mobilnú aplikáciu by sme podľa toho chceli tiež postupne rozšíriť,“ cituje tlačová správa manažérku projektu Danielu Kollárovú z vydavateľstva Dajama.

Tí, čo si aplikáciu stiahnu môžu na bicykli zamieriť napríklad k dvojpodlažnému bunkru a dvoma pancierovými zvonmi, alebo nájsť tzv. Písaný kameň, ktorý je pamiatkou na spor Mikuláša Pálffyho s vtedajším Prešporkom. V zozname sú aj mnohé kostoly, kaštiele, vyhliadky, ale aj cykloservisy a bufety na občerstvenie. Aplikácia slúži na jednej strane ako mapa zaujímavých výletných cieľov s fotografiami a krátkymi informačnými popismi.

Motivovať k cykloturistike má aj letná súťaž, ktorá je súčasťou uvedenia aplikácie pre mobilné telefóny. Medzi hlavnými výhrami sú tri bicykle, cyklistické oblečenie, cyklodoplnky aj zájazdy na bicykli. Súťaž je podľa Daniely Kollárovej z vydavateľstva „nastavená tak, aby sa do nej mohli zapojiť tak rekreační cyklisti a rodiny s deťmi, ako aj výkonnostní športovci“. Súťažiaci sa zaregistrujú a zaplatia štartovné, ktoré platí na celé leto. Získavajú tak automaticky štartovací balíček s rôznymi predmetmi a občerstvením. Ďalším krokom je bezplatné stiahnutie aplikácie pre Androidy aj Iphony a následne už môžu začať objavovať krásy Bratislavského kraja.

Každému miestu na mape je priradená istá bodová hodnota a tieto sa cyklistovi automaticky spočítavajú v aplikácii. Mobilná aplikácia rozoznáva kategórie jednotlivec i rodina, ale vyhrať je možné aj v rebríčku tých, ktorí prejdú za leto čo najviac miest. Každý účastník bude na záver zaradený do žrebovania. Za každých nazbieraných 100 bodov získava jeden súťažný žreb. Súťaž trvá do 31. augusta a výsledky vyhlásia organizátori v septembri.

Viac podrobností o aplikácii venovanej cykloturistike možno nájsť na webstránke http://www.vsetcinabajk.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať