V Liskovej sa strieľalo, zomrel 45-ročný Ferdinand

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Mŕtvola, zbraň, náboj
Foto: Shutterstock

LISKOVÁ 27. január (WebNoviny.sk) – Po streľbe v Liskovej v okrese Ružomberok, zomrel v utorok večer 45-ročný Ferdinand. Incident vyšetruje aj inšpekcia ministerstva vnútra. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, večer bola do obce vyslaná policajná hliadka so súdnym znalcom z odboru psychiatria, lekár išiel vyšetriť duševný stav štyridsaťpäťročného Ferdinanda.

V chodbe muž najskôr slovne a následne s vojenským nožom v ruke napadol policajta a bodol ho do pravého stehna. Policajti s lekárom vybehli z domu, za nimi vyšiel aj útočník a vyhrážal sa zabitím aj ďalším dvom policajtom. Na ich výzvy nereagoval, preto vystrelili varovný výstrel, Ferdinand sa vrátil do domu. Medzitým boli na miesto privolané ďalšie hliadky.

O niekoľko desiatok minút vyšiel muž z domu a s nožom v ruke sa rozbehol smerom k policajtom. Opäť na výzvy a ani na varovný výstrel nereagoval a bezprostredne ohrozoval policajta. Proti útočníkovi použili zbraň a zasiahli ho niekoľkými strelami do spodnej časti tela. Záchranári ho previezli do nemocnice, kde zomrel. V nemocnic skončil aj zranený policajt.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR