Pozrite si možné zloženie vlády, premiérom má ostať Fico

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico
Predseda strany Smer-SD a predseda vlády SR Robert Fico počas prijatia u prezidenta SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 9. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 17. marec (WebNoviny.sk) – Predseda Smeru-SD Robert Fico v stredu oznámil, ako si strany rozdelili posty vo vláde. Nepovedal však mená. O zostavení vlády rokovali lídri Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a strany Sieť vo štvrtok na Úrade vlády SR.

Podľa informácií agentúry SITA vládu by mal viesť naďalej Robert Fico. Ministrom vnútra má zostať Robert Kaliňák. Členmi vlády za Smer-SD majú zostať aj Peter Kažimír ako minister financií, Miroslav Lajčák ako minister zahraničných vecí a minister práce Ján Richter.

Na ministerstve kultúry by mal Mareka Maďariča vystriedať starosta obce Stará Bystrica a dlhoročný poslanec NR SR Ján Podmanický. Smeru pripadne aj rezort hospodárstva a funkcia podpredsedu vlády pre investície. Na tieto dva posty majú byť traja kandidáti Peter Pellegrini, Peter Žiga a Viktor Stromček. Keďže žiadna zo strán nechcela rezort zdravotníctva, ministra nominuje tiež Smer-SD.

SNS pripadne rezort obrany, školstva a pôdohospodárstva. Ministerkou spravodlivosti za Most-Híd sa má stať podpredsedníčka strany Lucia Žitňanská. Strana Bélu Bugára navrhne aj ministra životného prostredia, ktorým má byť László Solymos. Sieti pripadne jediné ministerstvo, a to dopravy. Na jeho čele má stáť Róbert Auxt, ktorý za stranu kandidoval z 18. miesta.

Národnú radu SR má viesť predseda SNS Andrej Danko. Podpredsedami majú byť Marek Maďarič, Béla Bugár a predseda Siete Radoslav Procházka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárRadoslav ProcházkaRobert Fico
Firmy a inštitúcie Most-HídSMER-SDSNS Slovenská národná strana