Ľudia nechcú Fica, predčasné voľby nehrozia, myslí si Lipšic

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Voľby
V strede zľava: Predseda strany OĽaNO Igor Matovič, kandidátka za stranu OĽaNO Veronika Remišová, predseda strany Nova Daniel Lipšic a kandidát za stranu OĽaNO Ján Budaj počas TB vo volebnej centrále po ukončení volieb do Národnej rady SR v roku 2016. Bratislava, 6. marec 2016. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 6. marca (WebNoviny.sk) – Predseda SNS Andrej Danko v povolebnej diskusii Rádia Expres a internetovej televízie Hospodárskych novín uviedol, že z povolebnej spolupráce vylučuje jedinú stranu, a to Kotlebovu Ľudovú stranu – Naše Slovensko. Priamo nechcel povedať, či si vie alebo nevie predstaviť spoluprácu s Mostom-Híd Bélu Bugára. Sú programové veci, v ktorých sa nevieme zhodnúť, dodal.

Zároveň vyhlásil, že je pár hodín po voľbách, nie je jasný presný počet mandátov a ani to, kto sa prekrúžkoval do parlamentu, a preto nechcel viac o možných koalíciách a spolupráci hovoriť. Aj inde sa zostavujú vlády dlhšie, uviedol líder národniarov. Dodal, že po voľbách ešte nekomunikoval s predsedom žiadnej politickej strany.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Richard Sulík z SaS, ktorý sa na základe výsledkov volieb označil za lídra pravice, pripustil, že situácia je ´zapeklitá. Jednoznačne vylúčil spoluprácu so Smerom-SD a Kotlebom. Zároveň uviedol, že do volieb sú strany konkurent,i ale deň po voľbách treba spraviť hrubú čiaru a pozerať sa dopredu. Uviedol, že má korektný vzťah aj s lídrom SNS A. Dankom. Tiež zdôraznil, že koalície nevznikajú deň po voľbách. Treba viesť rozhovor, potom „ak bude vôľa, tak bude cesta“.

Líder NOVA Daniel Lipšic, ktorý kandidoval na kandidačnej listine OĽANO, uviedol, že jednoznačný signál volieb je, že si ľudia neprajú vládu Roberta Fica. „Mandát a vôľa voliča je pomerne jasná,“ dodal. Nemyslí si, že v súčasnosti nejako akútne hrozia predčasné voľby.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoDaniel LipšicRichard Sulík