Kováčik vysvetlil, prečo končí na lavičke Good Angels Košice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maroš Kováčik
Rozhodnutie Maroša Kováčika rezignovať z funkcie trénera basketbalistiek Good Angels Košice sa nerodilo krátko ani ľahko. Foto: SITA/Miroslav Vacula

KOŠICE 16. marca (WebNoviny.sk) – Pondelňajšie rozhodnutie Maroša Kováčika rezignovať z funkcie trénera basketbalistiek Good Angels Košice sa nerodilo krátko ani ľahko.

„Prvá myšlienka prišla už v decembri po nešťastnej domácej euroligovej prehre po predĺžení s Lille. Dôvody boli dva – nevedeli sme nájsť spoločnú reč s generálnym manažérom Danielom Jendrichovským vo vedení družstva a nestotožnil som sa s výstupom po zápasoch v médiách. Nemalo to nič spoločné s tímom ani výkonnosťou,“ prezradil v stredu novinárom 37-ročný kormidelník, ktorý viedol tím od konca februára 2012, keď vystriedal Štefana Sviteka.

Výkonný šéf košického klubu D. Jendrichovský v tejto sezóne počas stretnutí sedával na lavičke. „Mal na basketbal iný názor, ktorý sa snažil presadzovať počas zápasov. Nebolo jednoduché to absorbovať. Každý to vidíme ináč, boli tam veľké rozdiely,“ ozrejmil lučenský rodák Kováčik a na tému mediálnych výstupov poznamenal: „Veci, ktoré sa rozprávajú v klube, sa nemajú vynášať z kuchyne. Von má vyjsť pre médiá nejaký objektívny názor. Možno som to bral až príliš osobne, ale moja povaha ma nepustí. Nestotožňoval som sa s tým.“

Keďže Kováčik je zároveň trénerom slovenskej ženskej reprezentácie a Jendrichovský jej generálny manažér, natíska sa otázka, či spolu budú vedieť kooperovať v novembrovej záverečnej časti dobre rozbehnutej kvalifikácie o postup na ME 2017 do Česka. „Je to ešte veľmi ďaleko, hlavy dovtedy vychladnú. Samozrejme, nebudem búchať po stole, že tam nemá byť, ale ak budeme pokračovať v spolupráci, určite budem žiadať, aby nesedel na lavičke,“ predznamenal Maroš Kováčik.

Za päť rokov si v ženskom basketbale vybudoval aj v európskom meradle solídne meno, svoju presnú budúcnosť však nepozná. „Na nikoho, ani pána Jendrichovského, sa nehnevám. Zažil som v klube prekrásnych päť rokov, ozaj úspešných. Mojím doteraz azda najemotívnejším basketbalovým zážitkom bola rozlúčka s dievčatami. U viacerých som videl slzy v očiach. Bola to pre mňa satisfakcia, že aj keď som často bol na ne náročný, nervózny a kričal som, tá ľudskosť tam zostala,“ dodal Maroš Kováčik, ktorý zdôraznil, že rozhodnutie odísť z Košíc bolo jeho vlastné. Družstvo do konca ročníka povedie jeho doterajší asistent Peter Jankovič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Maroš Kováčik
Firmy a inštitúcie Good Angels Košice