22.9. Bryndza je podľa Slovákov tradičným produktom číslo jedna, jej pôvod však nie je na našom území ( SITApotravinarstvo.sk) Spoločnosť Billa prieskum urobila pri príležitosti novej privátnej značky Chute Slovenska.
31.3. Šibačka a oblievačka je zvyk, ktorý sa udržal, no podľa odborníčky sa už dnes nedodržiava tak, ako to bolo v minulosti Katarína Nádaská zdôraznila, že pôvodným zmyslom šibania nebolo „dievča zmlátiť do krvi“, ale dotknúť sa jej prútikom.
7.4.21. Svet po pandémii podľa odborníkov: Veda samotná nás nezachráni ( SITAzdravotnictvo.sk) Množstvo Slovákov viac ako faktom a vedcom verí rôznym konšpiračným teóriám, prečo je to tak? Zmení sa to niekedy? Aká bude úloha vedy v budúcnosti?
5.4.21. Prečo nemáme veľkonočné hity a ako pandémia zmenila sviatok jari. Najmä starší ľudia teraz cítia krivdu, hovorí etnologička Katarína Nádaská rozpráva, ako zmenila pandémia Veľkú noc a aký vzťah má mladá generácia k tradíciám.
12.12.19. Čo nakupujú Slováci na Vianoce? Kapor nesmie chýbať, no objavujeme aj exotiku ( nasvidiek.sk) Typický slovenský vianočný nákup sa robí na poslednú chvíľu. Nákupným košíkom kraľujú kapry, ovocie a koláčiky.
USA sa snažia postaviť Ukrajinu do najsilnejšej možnej pozície, krajine poskytnú vojenskú pomoc za takmer miliardu dolárov