Video: Slovan viedol nad CSKA 1:0, ale opäť nevyhral

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan hral tretí zápas play off proti CSKA na domácom ľade

BRATISLAVA 25. február (WebNoviny.sk) – Hokejisti Slovana Bratislava v treťom stretnutí štvrťfinále Západnej konferencie KHL prehrali s CSKA Moskva 1:2.

„Belasí“ tak v sérii hranej na štyri víťazstvá zaostávajú už 0:3 na zápasy a sú krôčik od vypadnutia zo súbojov o Gagarinov pohár. Najlepšími hráčmi duelu boli Nikita Zaicev a gólman Barry Brust. Štvrtý zápas tejto série sa hrá 27. februára opäť v Bratislave.

Obrazom: Slovan prehral s CSKA 1:2

Bratislavský klub zatiaľ nepotvrdil tohtosezónnu pozitívnu bilanciu s CSKA, keď tohto súpera zdolal v oboch vzájomných dueloch základnej časti – na domácom ľade 3:2 po samostatných nájazdoch a v metropole Ruska triumfovali 2:0.

Bratislavčania stále čakajú na prvý triumf v play-off KHL. Po štyroch prehrách vo vyraďovacej časti sezóny 2012/2013 s Dinamom Moskva a sa im ani teraz nedarí a so štvrtkovou prehrou sa ich čierna séria zastavila na čísle sedem.

Kontinentálna hokejová liga – štvrťfinále play-off Západnej konferencie (tretí zápas):

* stav série 0:3 (hrá sa na štyri víťazstvá)

HC Slovan Bratislava – CSKA Moskva 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly:

32:58 1:0 M. Viedenský (V. Nedorost, L. Kašpar)

55:40 1:1 K: Petrov (A. Radulov)

59:16 1:2 S. Da Costa (B. Kiselevič, G. Platt) – presilová hra

Vylúčenia:

06:07 Cam Barker – 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)

13:24 Ladislav Nagy – 2 min. (seknutie)

15:50 Arťom Sergejev – 2 min. (nešportové správanie)

21:56 Tomáš Surový 2 min. (zovretie puku)

21:56 Michel Miklík – 2 min. (podrazenie)

27:11 Lukáš Kašpar – 2 min. (zdržovanie hry – vyhodenie puku)

27:37 Alexander Radulov – 2 min. (hákovanie)

34:26 Gennadij Stoľarov – 2 min. (držanie)

41:26 Vladimír Mihálik – 2 min. (podrazenie)

48:18 Gennadij Stoľarov – 2 min. (podrazenie)

57:21 Andrej Šťastný – 2 min. (vrazenie na mantinel)

strely na bránku: 26:28, vylúčenia: 7:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Boman (Fín.), Bulanov – Metalnikov, Sirotkin (vš. Rus.), 10 055 divákov

Zostavy:

Slovan: Brust – Kundrátek, Barker, Ľ. Višňovský, Starosta, Sersen, V, Mihálik, Švarný – L. Kašpar, Viedenský, V. Nedorost – Jeglič, Tičar, A. Šťastný – Miklík, T. Surový, Bartovič – Skalický, Lušňák, L. Nagy

CSKA:Sorokin – Zajcev, Denisov, Sergejev, Panin, Kutuzov, Kiselevič, Naumenkov – A. Radulov, Stoľarov, Platt – Ľubimov, Andronov, Pihlström – Kugryšev, Muršak, Telegin – K. Petrov, S. Da Costa, Mamin – od 41. min Svetlakov

I. tretina

Úvodné minúty zápasu veľa šancí nepriniesli – Brustovu pozornosť vyskúšal Stoľarov a hosťujúceho gólmana ohrozil Kašpar. V 6. minúte urobila vietor v obrane domácich prvá útočná formácia CSKA a Barker sa dopustil faulu. „Belasí“ oslabenie prežili bez inkasovaného gólu – Brust si poradil s „delovkou“ Denisova od modrej čiary a ďalšie šance si Moskovčania nevytvorili.

Slovan hral tretí zápas play off proti CSKA na domácom ľade

V 9. minúte z pravej strany na Sorokina vypálil Šťastný a hosťujúci gólman si poradil aj so zakončením Miklíka spred bránky. V 11. minúte sa Skalický pokúšal „preštrikovať“ do útočného pásma, ale štvorica hráčov CSKA ho bez problémov zastavila. O dve minúty neskôr do obranného pásma prenikol Platt, našiel pred bránkou voľného Muršaka – ani ten však skóre neotvoril.

V 14. minúte Višňovského strela spomedzi kruhov nerozvlnila sieť za Sorokinom a z následnej menšej potýčky dostal Nagy dve minúty za seknutie. Prvú minútu presilovej hry Moskovčania zavreli „belasých“ v pásme a najväčšiu šancu mal Kugryšev. V závere prvej dvadsaťminútovky mali výhodu početnej výhody aj Slovanisti a strela Kašpara z kruhu na vhadzovanie len tesnu minula pravú tyč Sorokinovej bránky.

II. tretina

Úvod druhej tretiny patril hosťom, ktorí po vylúčeniach Miklíka a Surového hrali dvojminútovú presilovku 5 proti 3, v ktorej zavreli „belasých“ v obrannom pásme, ale puk si len prihrávali a na Brusta vystrelil iba Zaicev. Slovan sa aj po presilovke bránil a do útoku vyrazil až Lušňák v 26. minúte, no jeho prihrávka spoza Sorokinovej bránky našla iba hokejky hosťujúcich hráčov.

V 28. minúte putoval na trestnú lavicu za vyhodenie puku Kašpar, presilovka hostí však netrvalo dlho lebo o pár sekúnd na radosť domácich fanúšikov zamieral na „lavicu hanby“ aj Radulov. V hre 4 proti 4 a ani v následnej krátkej presilovke Bratislavčanov si mužstvá väčšie šance nevypracovali. V 31. minúte príklep Švarného už v rovnovážnom stave „upratal“ Sorokin do rohu hracej plochy.

Video: Úvodný gól Viedenského

„Belasí“ prežili aj ďalší tlak CSKA a podarilo sa im otvoriť skóre. Prvý gól zápasu padol v 33. minúte – po spolupráci prvého domáceho útoku skóroval Viedenský – 1:0. Zvýšiť svoj náskok mohli v následnej presilovej hre – po strele Starostu od modrej čiary sa šikovne spoza bránky snažil Jeglič prekonať Sorokina. V poslednej minúte druhe dvadsaťminútovky sa do dobrej šance dostali aj hostia, ale skóre sa nezmenilo.

III. tretina

Slovan začal tretiu tretinu aktívne a Barkerovu strelu od modrej čiary sa snažil za gólmana Sorokina tečovať Nedorost. Nasledujúce minúty patrili hráčom CSKA – strela Da Costu spomedzi kruhov len tesne minula pravú tyč Brustovej bránky. Pri vylúčení Mihálika hostia rozkrútili kolotoč v obrannom pásme Slovana, ale vyrovnať sa im nepodarilo.

Video: Vyrovnávajúci gól Petrova

V 47. minúte „belasí“ ubránili ďalšiu šancu hostí – na Brustu nebezpečne vypálil Kiselevič a prekonať sa ho snažil aj Zajcev. V 49. minúte v obrannom pásme Slovana zbytočne fauloval Stoľarov a Bratislavčania hrali presilovku – v jej druhej minúte sa usadili pred Sorokinom a ten puk po Višňovského bombe vyrážačkou zrazil na ochrannú sieť.

V 51. minúte sa pred Brusta od mantinelu natlačil Radulov, ale prihrávkou nenašiel svojich spoluhráčov. Na opačnej strane mal po strele Šťastného veľkú šancu Tičar – puk po jeho bekhendovom zakončení Sorokin betónom vyrazil. V 54. minúte sa cez domácich hráčov „preštrikoval“ až pred bránku Ľubimov, ani ten však nestrelil vyrovnávajci gól.

Video: Víťazný gól Da Costu

Hosťom sa v 56. minúte podarilo vyrovnať – Radulov našiel medzi kruhmi Petrova a ten prekonal Brusta – 1:1. Tesne pred koncom dostal trest na dve minúty A. Šťastný a Moskovčanom sa podaril dokonalý obrat – po Kiselevičovej prihrávke skóroval Da Costa – 1:2.

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): „Doteraz všetky tri zápasy mali rovnakú réžiu. To, že urobíme chyby, je jasné. Mohli sme hrať viac presiloviek. Musím chlapcov pochváliť, že na ľade nechali všetko. Škoda, že sme duel nedotiahli až do konca. Neskladáme zbrane a urobíme všetko pre to, aby sme ešte cestovali do Moskvy.“

Dmitrij Kvartaľnov (tréner CSKA): „Bol to veľmi náročný duel, v ktorom sa nám dlho nedarilo skórovať. Bojovali sme však až do konca a aj so šťastím sme zvíťazili. Tretia tretina bola z našej strany najlepšia.“

Ľubomír Višňovský (obranca Slovana): „Ťažko sa mi hodnotia niektoré situácie, nechcem niečo zlé povedať. Veľmi nás to mrzí, pretože sme bojovali. Súper nás tlačil, no mali sme to udržať. Prvý gól nás zlomil. Potom akoby sme si neverili. Stále máme jeden zápas pred sebou a dúfame, že nebude posledný.“

Pavol Skalický (útočník Slovana): „Veľká škoda dnešného duelu, pretože sme boli hráčom CSKA viac ako vyrovnaný súper. Ešte máme pred sebou jeden domáci duel, chceme sa riadne pripraviť na sobotu a zvíťaziť.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander RadulovAndrej ŠťastnýBarry BrustCam BarkerLadislav NagyLukáš KašparMichel MiklíkTomáš SurovýVladimír Mihálik
Firmy a inštitúcie CSKA MoskvaHC Slovan Bratislava