Dušan Gregor po záchrane Piešťan: 'Misiu sme splnili'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dušan Gregor
V Piešťanoch by sa v budúcnosti radi vyhli existenčným problémom. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

PIEŠŤANY 14. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejisti Piešťan majú za sebou veľmi náročnú sezónu s dramatickým a napokon šťastným koncom. V základnej časti Tipsport ligy 2015/2016 skončili na deviatom mieste a o príslušnosť v najvyššej súťaži museli bojovať v play-off. To sa „havranom“ napokon podarilo, no ich záchrana sa nerodila ľahko a dosiahli ju až v poslednom barážovom zápase.

Spomedzi prvoligistov si postup vybojovali Nové Zámky, hokejisti Bardejova zostali prvoligoví.

„Spadol nám veľký kameň zo srdca. Misiu sme splnili a zachránili sme sa. K postupu chcem pogratulovať Novým Zámkom a takisto by som vyzdvihol aj Bardejov, ktorý bol v baráži viac než vyrovnaným súperom. Musím poďakovať mužstvu, vedeniu a fanúšikom, ktorí nás v poslednom zápase nesmierne podržali. Napriek problémom, ktoré sme mali, sme to dokázali a to je teraz podstatné. Nikto nevie, s akými problémami sme sa borili od môjho príchodu. Síce by som si niektoré herné veci predstavoval ináč, ale chlapci ukázali srdiečko a charakter, čo bolo napokon kľúčové a nahradilo to miestami hernú kvalitu,“ povedal pre oficiálny klubový web tréner Piešťan Dušan Gregor.

Ten iba začiatkom februára nahradil Lea Gudasa, na prípravu mužstva na play-out tak mal minimum času a priestoru. „Som rád, že sme to zvládli. Bolo jedno, či som tu bol od začiatku sezóny, alebo dva mesiace. Pod vypadnutím by bol podpísaný Gregor. A toho som sa nechcel dožiť,“ pokračoval hlavný kouč „havranov“.

V Piešťanoch by sa v budúcnosti radi vyhli existenčným problémom. „Treba z toho vyvodiť závery. Pokiaľ sa chce v Piešťanoch hrať najvyššia slovenská hokejová súťaž, už sa to nesmie opakovať. Play-out v tomto modeli je veľmi náročné,“ myslí si Gregor, ktorý si vie predstaviť pokračovanie pri tíme ŠHK 37 Piešťany. „Nebránil by som sa tomu. Uvidíme však, čo prinesú nasledujúce týždne,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan Gregor
Firmy a inštitúcie ŠHK 37 Piešťany