Košice majú na dosah miestenku do Ligy majstrov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HC Košice
Košičania štartovali v Lige majstrov v oboch doterajších edíciách. V prvej skončil svoju púť už v základnej skupine, v druhej sa prebojoval do šestnásťfinále play-off. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 23. februára (WebNoviny.sk) – Hokejistov HC Košice už iba jediný krok delí od istoty miestenky v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov. V utorok 23. februára na ľade Piešťan môžu „oceliari“ definitívne spečatiť celkové prvenstvo v základnej časti Tipsport ligy 2015/2016, ak u „havranov“ získajú všetky tri body.

Košičanov do konca dlhodobej súťaže čakajú vrátane utorka už len štyri súboje, rovnako sú na tom aj druhý Zvolen, tretia Nitra a štvrtá Banská Bystrica. Pred HKM Zvolen majú Košice náskok deviatich bodov a lepšiu bilanciu zo vzájomných duelov.

Ak sa najvýchodnejší účastník najvyššej slovenskej hokejovej súťaže stane víťazom základnej časti, podarí sa mu to už tretíkrát za sebou, piatykrát z ostatných šiestich sezón či po siedmy raz za ostatnú dekádu. Hokejisti Košíc v histórii samostatnosti chýbali v play-off iba raz, v sezóne 1999/2000 skončili na 7. mieste, do vyraďovacej časti postupovali iba štyri tímy. Na svojom konte majú dovedna osem slovenských titulov.

Košičania štartovali v Lige majstrov v oboch doterajších edíciách. V prvej skončil svoju púť už v základnej skupine, v druhej sa prebojoval do šestnásťfinále play-off.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Košice