Video: Chára skóroval, Hossovo Chicago schytalo ťažkú prehru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
Foto: SITA/AP

BOSTON 27. januára (WebNoviny.sk) – Slovenský obranca Zdeno Chára strelil jeden z dvoch gólov Bostonu do siete Anaheimu v utorkovom zápase zámorskej NHL. Málo platné, Boston doma prehral vysoko 2:6 a hostia po zlom úvode sezóny pokračujú v stíhacej jazde za priečkou znamenajúcou play-off. Kapitán Bostonu Chára v 43. min znížil na priebežných 2:4 z pohľadu Bruins, keď vyťažil z výbornej prihrávky Ryana Spoonera a z pozície medzi kruhmi sa strelou švihom nemýlil. Bol to v podaní 38-ročného skúseného zadáka siedmy gól a dvadsiaty siedmy bod v sezóne.

Chára odohral 23:19 min a pripísal si aj plusový bod a zblokovanú strelu. Prvou hviezdou sa stal útočník Anaheimu Corey Perry, ktorý konečne začína potvrdzovať status kanoniera. V ostatných ôsmich zápasoch skóroval šesťkrát a pridal aj dve asistencie. Zároveň sa dostal na 20-gólovú hranicu, Ducks vyhrali tretíkrát v sérii a piaty raz z ostatných šiestich vystúpení. „Veci sa začínajú meniť v náš prospech. Na začiatku sezóny to bolo zlé, ale sme z toho vonku a treba v tom pokračovať,“ cituje Perryho server NHL.

Video: Gól Zdena Cháru

Chicago dostalo päť gólov

Obor z obrany Bruins Chára bol jediným bodujúcim Slovákom v utorkových zápasoch. Útočné duo z Chicaga Marián Hossa – Richard Pánik aj obranca Martin Marinčin z Toronta vyšli naprázdno.

Obhajca triumfu v Stanleyho pohári schytal ťažkú prehru 0:5 na ľade Caroliny v Raleighu. Útočník Riley Nash skóroval dvakrát a až 11 hráčov Hurricanes bodovalo v tomto stretnutí. Hossa a Pánik dovedna len trikrát vystrelili na domáceho gólmana Eddieho Lacka, ktorý vychytal druhý shutout v ostatných štyroch zápasoch. „Obrana predo mnou zahrala extrémne dobre. Nemyslím si, že súperovi hráči mali nejako veľa tutoviek v tomto zápase,“ vyhlásil 28-ročný rodák zo švédskeho Norrtälje Lack.

„Z toho zápasu si nemôžeme vziať nič pozitívne okrem toho, že už je po ňom. Od začiatku bolo zrejmé, že to bude z našej strany zlé – prehrávali sme súboje o puk a zaostávali sme v rýchlosti,“ uviedol nahnevaný tréner Chicaga Joel Quenneville. Jeho hráči odohrali štyri stretnutia za šesť dní (trikrát prehrali) a zrejme aj to bol dôvod ich momentálneho zlyhania. „Teraz potrebujeme na pár dní vypnúť a zrelaxovať tak, aby sme sa po zápase hviezd vrátili ako lepšie mužstvo,“ vyhlásil líder produktivity Blackhawks aj celej súťaže Patrick Kane.

Luongo sa vyrovnal Espositovi

Aj hráči Toronta museli po súboji v Sunrise proti Floride rozdýchať krutú prehru, keď podľahli 1:5. Domáci brankár Roberto Luongo si pripísal 423. víťazstvo v kariére v NHL a vyrovnal sa tým slávnemu Tonymu Espositovi na 7. priečke historických tabuliek. Jacques Plante na šiestom mieste má o 14 víťazstiev viac. Dvojnásobný olympijský víťaz Luongo prežíva v 36 rokoch druhú mladosť, ôsmym víťazstvom v sérii na domácom ľade opäť vylepšil klubový rekord, ktorý sám vlastnil.

Luongo nebude chýbať v nedeľňajšom zápase hviezd v Nashville. „Pred prestávkou sme sa dobre naladili, bol to zábavný zápas. Teraz si dám pár dní voľno a už sa teším na Nashville,“ vyhlásil Luongo pre Sun Sentinel. Skóre na konečných 5:1 v 48. min upravil obranca Floridy Alex Petrovic, ktorý strelou z veľkej diaľky z nepohodlnej pozície od mantinelu prekvapil Jamesa Reimera.

Dvadsaťtriročný Petrovic skóroval vôbec po prvý raz – v 82. zápase kariéry v NHL. „V každom zápase som sa pokúšal strieľať, ale nič tam neprešlo. Dnes som mal konečne šťastie. Teším sa z pekného gólu,“ uviedol Petrovic na stránke Panthers. Obranca hostí Martin Marinčin nezabodoval ani vo svojom 34. zápase sezóny. Dvadsaťtriročný košický rodák odkorčuľoval 15:26 min a okrem jednej strely a zblokovanej strely mal na konte aj mínusový bod.

Prvý hetrik v začínajúcej sa kariére v NHL má za sebou dánsky útočník Winnipegu Nikolaj Ehlers. Iba 19-ročný nováčik strelil prvý, druhý a štvrtý gól svojho tímu v zápase proti Arizone a má leví podiel na víťazstve 5:2. „Bez spoluhráčov by som to nedal, ale, samozrejme, teším sa veľmi. Takáto gólová potencia, to sa nestáva často,“ priznal Ehlers, ktorý trikrát skóroval zo štyroch striel.

Sumáre NHL – utorok:
Boston – Anaheim 2:6 (1:2, 0:2, 0:2)

Góly: 1. Trotman (Krejčí, Beleskey), 43. CHÁRA (Spooner, Beleskey) – 8. Perry (Perron), 15. Theodore (Perry, Vatanen), 32. Perron (Stewart, Getzlaf), 38. Bieksa (Silfverberg, Kesler), 60. Kesler (Getzlaf, Silfverberg), 60. Santorelli (Garbutt, Theodore)

Zdeno Chára (Boston) odohral 23:19 min, 1 gól, 3 strely, 1 plusový bod, 1 zblokovaná strela, 2 trestné minúty

Pittsburgh – New Jersey 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly:16. Crosby (Hörnqvist, Letang), 36. Kessel (Hagelin, Pouliot)

Carolina – Chicago 5:0 (3:0, 2:0, 0:0)

Góly:3. Skinner (McClement, E. Lindholm), 14. Riley Nash (Slavin), 16. Liles (Versteeg, E. Staal), 31. Nordström (J. Staal, Nestrašil), 33. Riley Nash (Skinner)

Marián Hossa odohral 16:56 min, 2 strely, 1 mínusový bod, Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 11:43 min, 1 strela

Montreal – Columbus 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly: 26. Smith-Pelly (T. Mitchell, Subban), 44. Galchenyuk (Subban, Beaulieu) – 11. Jenner (Wennberg, S. Jones), 20. Hartnell (N. Foligno), 31. Dubinsky (Atkinson), 58. Atkinson (Dubinsky), 59. Saad

Ottawa – Buffalo 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly:7. E. Karlsson (Zibanejad, Neil), 31. Ryan (Ceci, Prince) – 12. E. Kane, 34. Eichel (Lehner), 42. Eichel

Florida – Toronto 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)

Góly: 24. Barkov (B. Campbell, Luongo), 28. Trocheck (Jokinen, B. Campbell), 35. Jokinen (R. Smith), 44. R. Smith (Gudbranson, Trocheck), 48. Petrovic – 18. Kadri (Holland, Gardiner)

Martin Marinčin (Toronto) odohral 15:26 min, 1 strela, 1 mínusový bod, 1 zblokovaná strela

Winnipeg – Arizona 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)

Góly:7. Ehlers (Byfuglien, Wheeler), 14. Ehlers (Wheeler, Scheifele), 26. Byfuglien (Thorburn), 35. Ehlers (Wheeler), 38. Byfuglien (Myers) – 36. Richardson (Martinook), 60. Duclair (Hanzal)

Vancouver – Nashville 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly:12. Sutter (D. Sedin, Tanev) – 11. C. Smith (Fisher, Ekholm), 56. Neal (Jackman)

San Jose – Colorado 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Góly: 7. M. Karlsson (Burns, Tierney), 11. Hertl (Vlasic, J. Thornton), 36. Pavelski (J. Thornton, Marleau), 37. J. Ward, 49. P. Martin, 60. DeMelo (Hertl) – 52. MacKinnon (Tanguay, E. Johnson)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Corey PerryJoel QuennevilleMarián HossaMartin MarinčinPatrick KaneRichard PánikRoberto LuongoZdeno Chára