Sedembodový Radivojevič vyrovnal rekord českej extraligy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Branko Radivojevič
Slovenský hokejista Branko Radivojevič v drese českého tímu HC Bílí Tygři Liberec. Foto: facebook.com/hcbilitygri

KARLOVE VARY 24. januára (WebNoviny.sk) – Neuveriteľné galapredstavenie v nedeľu previedol slovenský hokejový útočník Branko Radivojevič. Hráč Liberca sa pri triumfe svojho mužstva 7:2 na ľade Karlových Varov podieľal na všetkých presných zásahoch „bielych tigrov“. Branko Radivojevič sám dosiahol jeden presný zásah, pri ďalších si pripísal asistencie. Tridsaťpäťročný krídelník vyrovnal maximum najvyššej českej súťaže, v minulosti sedem bodov nazbierali iba Petr Čajánek (6+1), Tomáš Sršeň a Jan Čaloun (obaja 5+2). Ani jeden z nich však nebodoval pri všetkých góloch svojho tímu v danom zápase.

„Sedem bodov, to si snáď ani nepamätám. Spomeniem si napríklad na päť gólov, ale sedem kanadských bodov nikdy,“ povedal pre hokej.cz Radivojevič. Liberec u súpera viedol po druhej tretine iba o jeden gól. „Po druhej časti sme mali v kabíne veľký rozhovor, neboli sme spokojní s predchádzajúcimi tretinami. Nehrali sme náš hokej, každý sa chcel presadiť individuálne. To zmenilo celý duel, dali sme štyri góly a hrali tak, ako sme mali,“ pokračoval Radivojevič a spomenul si aj na vlastné bodové hody z minulosti:

„Niečo podobné sa mi podarilo možno v šiestom či siedmom ročníku na základnej škole. Dnes to bol jeden z tých zápasov, v ktorom vyjde všetko, na čo človek siahne. Najväčšiu zásluhu na tom majú chalani, ktorí dávali góly. Je to len jeden zápas, zajtra je nový deň.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Branko Radivojevič