Borčice šokujúco končia v druhej lige, dôvod nie je finančný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lopta,futbal
Foto: SITA/AP

BORČICE 21. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenský druholigový futbalový klub TJ Iskra Borčice na svojom webe oznámil, že sa vo štvrtok odhlásil z Doxxbet ligy. Dôvody nie sú finančné, uvádza sa v komuniké, ku ktorému je priložený výpis z účtu so sumou 174 529 eur.

Je to rozhodnutie majiteľa klubu,“ informuje internetová stránka IskraBorcice.sk. Mužstvo figuruje na 9. priečke v 12-člennej tabuľke nadstavbovej skupiny o postup do Fortuna ligy 2016/2017. Po štyroch prehrách za sebou je na dovolenke tréner Ivan Galád, ale podľa vyjadrenia majiteľa klubu Antona Fabuša pre stredajšie vydanie denníka Šport sa k tímu vráti. Počas jeho neprítomnosti vedie hráčov dvojica Alexander Homer – Štefan Grendel, ktorá dohliadala aj na zimnú prípravu.

Vedenie klubu TJ Iskra Borčice o odhlásení z Doxxbet ligy informovalo aj Slovenský futbalový zväz (SFZ), resp. riadiaci orgán druholigovej súťaže – športovo-technickú komisiu SFZ. Vo vyjadrení klubu sa uvádza: „TJ Iskra Borčice Vám týmto oznamuje, že dňom 20. apríla 2016 odhlasujeme družstvo dospelých Doxxbet ligy 2015/2016 zo súťaže, naše družstvo nenastúpi už v najbližšom kole proti MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Zo súťaže odstupujeme bez udania dôvodu.“ V oznámení, ktoré bolo na SFZ doručené elektronicky aj poštou, sú podpísaní majiteľ borčického klubu Anton Fabuš a prezident TJ Iskra Borčice Štefan Bobot.

Spomenutý súboj 4. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy v skupine o postup do Fortuna ligy TJ Iskra Borčice – MFK Tatran Liptovský Mikuláš sa mal podľa pôvodného rozpisu uskutočniť v sobotu 23. apríla so začiatkom o 16.00 h.

Internetová stránka Slovenského futbalového zväzu vo štvrtok informuje, že po oficiálnom oznámení TJ Iskra Borčice, datovaného k strede 20. apríla, sa druhá najvyššia súťaž v skupine o postup do Fortuna ligy, dohrá s jedenástimi tímami. „O ďalšej podobe súťaže a športových dôsledkoch tohto rozhodnutia TJ Iskra Borčice rozhodne ŠTK SFZ zajtra na svojom mimoriadnom zasadnutí,“ uvádza oficiálny web Slovenského futbalového zväzu futbalsfz.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Galád