Volkswagen v Bratislave preruší výrobu áut na tri týždne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Volkswagen
Volkswagen doposiaľ uviedol, že v súvislosti s emisným škandálom prejde opravou celosvetovo 11 miliónov vozidiel. Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 10. júla (WebNoviny.sk) – Automobilová spoločnosť Volkswagen Slovakia zastaví od pondelka 11. júla výrobné linky. Ako ďalej informovala hovorkyňa firmy Lucia Kovarovič Makayová, plánovaná odstávka by mala trvať v bratislavskom závode tri týždne a v martinskom dva týždne. Na druhej strane, nástrojáreň v Stupave bude vyrábať nepretržite. Produkciu automobilov znovu spustia 1. augusta.

Počas plánovanej odstávky budú zamestnanci Volkswagenu Slovakia čerpať celozávodnú letnú dovolenku. Avšak viac ako dvetisíc zamestnancov Volkswagenu Slovakia a dodávateľských firiem bude pracovať v tomto období na technologických a stavebných úpravách. Tie totiž nie je možné vykonávať počas nepretržitej prevádzky pri produkcii SUV vozidiel.

Úlohou týchto zamestnancov bude napríklad komplexná údržba a kontrola zariadení, ako aj viaceré modernizácie a prestavby, či už vo výrobe alebo v rámci závodu. Pracovníci údržby sa budú podieľať aj na integrácii nových zariadení,“ spresnila hovorkyňa. Ďalšie práce sa týkajú aktuálnych investícií, pokračuje výstavba novej montážnej haly a v novej karosárni Porsche budú nainštalované a „oživené“ robotické zariadenia.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Volkswagen