Apollo Business Center I zbúrajú, nahradí ho nová budova

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Apollo Business Center
Apollo Business Center Foto: archívne, SITA/HB Reavis Group

BRATISLAVA 2. júla (WebNoviny.sk) – Novú kancelársku budovu na mieste dnešného Apollo Business Center I postaví developerská skupina HB Reavis Group. Viacúčelovú nehnuteľnosť v Bratislave – Mestská časť Ružinov naprojektuje britské architektonické štúdio Make Architects. Ako ďalej informovala skupina HB Reavis, plánom je v tejto lokalite vybudovať veľkosťou podobnú budovu, ako je súčasná nehnuteľnosť.

„Apollo Business Centrum I potrebuje komplexnú zmenu, vzhľadom na statickú chybu projektu, budova je navyše technologicky opotrebovaná, nový projekt je lepším riešením ako sanácia existujúceho,“ komentoval budúci projekt generálny riaditeľ HB Reavis Group Pavel Trenka. Súčasťou novej budovy by mali byť kancelárie, maloobchodné aj voľnočasové prevádzky poskytujúce služby miestnej komunite aj rastúcim firmám v Bratislave.

„Aktívne sa snažíme nájsť to najlepšie riešenie pre danú lokalitu a obnoviť vhodné podmienky pre celé okolie,“ pokračoval Trenka. V stredu spoločnosť Julesburg podpísala dohodu o odkúpení Apollo Business Centrum I. „Tá nie je konsolidovanou entitou skupiny HB Reavis,“ dodal developer. Finančným partnerom projektu je Slovenská sporiteľňa.

Medzinárodná developerská skupina HB Reavis vznikla v roku 1993 v Bratislave. Pôsobí na trhoch v strednej a východnej Európe, v Spojenom kráľovstve a v Turecku. Celkovo doposiaľ realizovala 917,5 tisíc metrov štvorcových kancelárií, obchodno-zábavných a logistických centier. Ďalších vyše milióna metrov štvorcových je vo fáze realizácie, plánovania alebo povoľovania výstavby. Spoločnosť má celkové aktíva 2,1 miliardy eur s čistou hodnotou 1,2 miliardy eur.

Medzinárodné architektonické štúdio Make Architects pracovalo od otvorenia v roku 2004 na viac ako 1 300 projektoch na troch kontinentoch. Doposiaľ dokončilo 59 budov, dosiahlo 94 schválení plánov a realizovalo 7 komplexných plánov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia