Peter Sagan bude obhajovať triumf na Okolo Kalifornie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan (v dúhovom drese) majstra sveta. Foto: facebook.com/PeterSagan

LOS ANGELES 2. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan bude obhajovať celkové prvenstvo na májových pretekoch Okolo Kalifornie (15. – 22. 5.). Tím 26-ročného Žilinčana Tinkoff bude jedným z desiatich zoskupení s najvyššou licenciou WorldTour, ktoré sa predstavia na západnom pobreží USA. Zvyšnými deviatimi elitnými tímami sú BMC Racing, Cannondale, Etixx-QuickStep, Dimension Data, Giant-Alpecin, LottoNL-Jumbo, Sky, Trek-Segafredo a Kaťuša.

Peter Sagan prekvapujúco triumfoval na vlaňajšej edícii vďaka presvedčivému víťazstvu v skrátenej individuálnej časovke a najmä heroickému výkonu v kráľovskej etape na vrchol Mt. Baldy.

Pred poslednou etapou zaostával za lídrom Julianom Alaphilippom o dve sekundy, ale vďaka bonifikáciám sa napokon tešil z celkového prvenstva o tri sekundy pred mladým Francúzom. Išlo zatiaľ o najtesnejší triumf v 10-ročnej histórii pretekov. „Minulá sezóna bola neuveriteľná. Podujatie Okolo Kalifornie patrí medzi moje najobľúbenejšie v celej sezóne. Darilo sa mi a mal som česť nosiť na sebe žltý dres lídra pretekov. Je pre mňa dôležité stavať na vlaňajších výkonoch,“ cituje Sagana oficiálny web podujatia. Slovenský jazdec je v Kalifornii rekordérom v počte etapových víťazstiev, doteraz ich nazbieral trinásť.

V Kalifornii bude mať tento rok šancu na odplatu práve Alaphilippe z tímu Etixx-QuickStep, na preteky sa chystajú aj šprintéri Mark Cavendish (Dimension Data) a Alexander Kristoff (Kaťuša), časovkársky špecialista BMC Racing Rohan Dennis, či víťaz z roku 2014 Bradley Wiggins s vlastným tímom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander KristoffBradley WigginsMark CavendishPeter SaganRohan Dennis