BÍRÓSÁG: Adamčot életfogytiglanra ítélték

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

POZSONY, szeptember 13. (WEBNOVINY) – A zempléni bűnszövetkezet vezére Branislav Adamčo rácsok mögött tölti élete hátralevő részét. A Legfelsőbb Bíróság ugyanis ma hagyta helyben a bazini speciális bíróság 2009 februárjában hozott döntését. A Legfelsőbb Bíróság a bűntársakra vonatkozó ítéleteket is megerősítette. Nikola Pajdič 23 évet, , Jozef Balog 22 évet, Marcel Palšák 12,5 évet, Rastislav Bán 12,5 évet, Martin Tóth 11 évet, Henri Hudák 8 évet kapott, Július Pajarošt pedig 6 hónap feltételes szabadságvesztésre ítélték.

A banda a nyomozati eredmények szerint 2003-2006 között olyan bűncselekmény-sorozatot hajtottak végre – bandát szerveztek, gyilkosságot követtek el, védelmi pénzt szedtek, több személyt megzsaroltak, gyújtogattak s más erőszakos bűncselekményeket követtek el.

A gyilkosság esetében 20054 májusában elrabolták a nagykaposi Arpád Nistort, megbilincselték, lepedőbe csavarták, és az stretavai szövetkezet istállójában Branislav Adamčo egy kötéllel megfojtotta. Eztután holttestét levetkőztették, és egy előre kiásott gödörben elhantolták. Adamčo akkor is fellebbezett, és a Legfelsőbb Bíróság akkor az ítéletet 15 évre változtatta.

Branislav Adamčot már más ügyben is jogerősen elítélték – a besztercebányai bíróság 24 évre ítélte Marián Karcel meggyilkolásáért, aki az ottani alvilági vezér, Mikuláša Č. Ellen tanúskodott. Adamčo rovásán még több bűncselekmény, köztük gyilkosság is van. A Legfelsőbb Bíróság életfogytiglanra ítélte.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Branislav AdamčoMarián Karcel