V Paríži vytvorili Berlínsky múr z čokolády, behom pár chvíľ sa rozpadol na stovky kúskov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cokoladovy berlinsky mur
Tridsiate výročie pádu Berlínskeho múru oslávil svojským spôsobom aj francúzsky sochár Patrick Roger, ktorý si spravil jeho čokoládovú repliku a v Paríži ju rozbil kladivom. Foto: SITA/AP

Tridsiate výročie pádu Berlínskeho múru oslávil svojským spôsobom aj francúzsky sochár Patrick Roger, ktorý si spravil jeho čokoládovú repliku a v Paríži ju rozbil kladivom. Kúsky čokoládového múru potom rozdal tlieskajúcim okolostojacim. Bol to „úžasný pocit podeliť sa o chuť, hodnoty a istý závan slobody,“ vyjadril sa Roger. Múr z 200 kilogramov čokolády bol popísaný slovami ako sloboda či nemeckým výrazom „Som Berlínčan„.

Roger ho so svojím asistentom rozbil pred jeho čokoládovňou, pričom sa v jednom momente chytil aj ruky, ktorú mu z druhej strany múra niekto podal.

Múr sa behom pár chvíľ rozpadol na stovky kúskov, ktoré okolostojaci nielen jedli, ale brali si aj so sebou. „Je to úžasné, 200 kilogramov čokolády zmizlo za pár minút,“ skonštatoval sochár.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Patrick Roger