Video: V Tinkoffe oslavovali, Saganovi dalo šampanské zabrať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan takmer neotvoril šampanské, ktoré po jedenástej etape 103. ročníka Tour de France dostal od majiteľa tímu Olega Tiňkova. Foto: facebook.com/olegtinkov

BRATISLAVA 14. júla (WebNoviny.sk) – Majiteľ tímu Tinkoff Oleg Tiňkov po prvom triumfe Petra Sagana na 103. ročníku Tour de France doslova šalel a vyhlásil, že ak vyhrá ešte dve etapy tak zostane v cyklistike. To ešte netušil, aké prekvapenie mu pripraví slovenský cyklista v jedenástej etape spoločne s tímovým kolegom Maciejom Bodnarom.

V mierne zvlnenej etape z Carcassonne do Montpellieru, v ktorej cyklistom strpčoval život nepríjemný bočný vietor, prišiel rozhodujúci moment 12 km pred koncom. Vtedy zafungovala poľsko-slovenská spolupráca v Tinkoffe a Bodnar so Saganom sa rozhodli trhnúť pelotón, boriaci sa v tom čase s nepríjemným vetrom.

Keď to videl prvý muž celkovej klasifikácie Christopher Froome, vydal sa za nimi do háku a stiahol so sebou aj svojho domestika a krajana Gerainta Thomasa. Táto štvorica odjazdila záverečných 10 km nadoraz a v cieli si to rozdali zelený Sagan so žltým Froomom o víťazstvo. Krajší záver si oko fanúšika ani nemohlo želať, napokon lepší šprintér zvíťazil.

Po etape bolo v tíme Tinkoff veselo – majiteľ tímu Oleg Tiňkov ocenil výkon Bodnara so Saganom a oboch obdaroval. „Peter toto je pre teba, ty si dnes veľký víťaz,“ povedal Tiňkov, keď Saganovi odovzdával šampanské.

Fľaša kvalitného vína putovala Bodnarovi. „Ty si jazdec dnešného dňa,“ vystrúhal poklonu poľskému cyklistovi. Potom sa vrátil k Saganovi, ktorého objal a utrúsil: „Peter ty si víťaz, ale on je najlepší.“ Toto celý tím rozosmialo a dvadsaťšesťročný Žilinčan len dodal: „Každý to vie.“

Za víťazného pokriku Sagan otváral šampanské a poriadne sa natrápil, ale nakoniec fľašu otvoril.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Christopher FroomeOleg TiňkovPeter Sagan
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo