Cibulková si finále nezahrá, prehrala trojsetovú bitku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

HOBART 15. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako tretia prehrala za dve hodiny tesne 1:6, 6:4, 4:6 s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou v zápase piatkového semifinále dvojhry na turnaji WTA International v tasmánskom Hobarte. Urobila 6 dvojchýb, postupujúca nastrieľala rovnaký počet es. Bol to duel dvoch grandslamových finalistiek zo sezóny 2014: Cibulková bola takto ďaleko na Australian Open, Bouchardová na Wimbledone.

Bouchardová si v druhom sete ani raz neudržala servis

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková, 37. v renkingu (bola aj v prominentnej desiatke), sa nerevanšovala 21-ročnej niekdajšej členke Top 5 Bouchardovej (47.) za prehru 6:7 (9), 6:4, 3:6, ktorú inkasovala v 3. kole vlaňajších newyorských US Open.

Kanaďanka neskôr v ten deň utrpela za bizarných okolností otras mozgu a prakticky celú jeseň bola mimo súťažného diania. Teraz bude v boji o svoj druhý singlový titul po predvlaňajšom nemeckom Norimbergu čeliť Alizé Cornetovej, ktorá porazila Johannu Larssonovú 6:1, 6:1.

„Som šťastná, že som to napokon zvládla. V prvom sete mal môj výkon skvelú úroveň. Ani si nespomínam, kedy naposledy som hrala takto dobre. Dôležité však je zachovať si konzistentnosť. Dnes to bolo ťažké a dostala som ďalšiu lekciu spočívajúcu v tom, že o čosi lepšie musím kontrolovať moje emócie. Ak sa nemýlim, tak som som si v druhom sete ani raz neudržala podanie, čo je znechucujúce. Sklamalo ma to. Súperka ma však dostávala returnami pod veľký tak,“ glosovala zverenkyňa Thomasa Högstedta Bouchardová podľa webu Tenisovej asociácie žien (WTA).

Cibulková naposledy hrala semifinále vlani v septembri

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková si odnáša 110 bodov do hodnotenia a prémiu 11 300 USD brutto.

Smeruje na vrcholné Australian Open, kde bude obhajovať svoj minuloročný prienik do štvrťfinále. Začne proti francúzskej bývalej jednotke juniorského renkingu ITF Kristine Mladenovicovej, s ktorou má povzbudivú štatistiku 5:0.

Držiteľka štyroch singlových titulov na hlavnom profesionálnom okruhu Cibulková si do piatka naposledy zahrala v semifinále vlani v septembri na štatutárne ešte hodnotnejšom podujatí rangu Premier v japonskom Tokiu. O finále sa usiluje od apríla 2014 (malajzijské Kuala Lumpur).

Dvojhra – semifinále:

Eugenie Bouchardová (Kan.) – Dominika Cibulková (SR-3) 6:1, 4:6, 6:4 za 120 minút

Alizé Cornetová (Fr.-7) – Johanna Larssonová (Švéd.) 6:1, 6:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alizé CornetováDominika CibulkováEugenie Bouchardová