Zemetrasenie donútilo 101-ročnú ženu prvýkrát opustiť dedinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Taliansko zemetrasenie
Foto: SITA/AP

RÍM 2. novembra (WebNoviny.sk) – Stojedenročná vdova Anna Roccová Di Paolová, ktorá nikdy predtým neopustila svoju horskú dedinu, sa nachádzala medzi tisícmi ľudí evakuovaných z oblastí v strednom Taliansku, zasiahnutých silným zemetrasením. Informoval o tom taliansky denník Corriere della Sera.

Vdovu ubytovali v hoteli na pobreží Jadranského mora, približne 80 kilometrov východne od jej rodnej dediny Pieve Torina. Obec s 1500 obyvateľmi bola vyhlásená za oblasť so zákazom vstupu, keďže minulý týždeň ju postihla séria silných zemetrasení a dotrasov, uviedla tlačová agentúra DPA.

Obrazom: Taliansko opäť zasiahlo silné zemetrasenie

Talianka, ktorá je na invalidnom vozíku a takmer hluchá, patrila spolu so svojou moldavskou opatrovateľkou k posledným osobám, ktoré odviedli z dediny Pieve Torina, napísal denník. A dodal, že zemetrasenia boli „nerozlučným spoločníkom“ v živote starej ženy.

Noviny informovali, že Roccová Di Paolová sa narodila v chatrči vo februári 1915, mesiac po zemetrasení s magnitúdou 7,0, ktoré usmrtilo okolo 30.000 ľudí. Jej rodičia-roľníci totiž opustili svoj riadny domov zo strachu, že sa budova zrúti.

Prežila som si toho veľa,“ uviedla 101-ročná Talianka.

Záznamy, do ktorých mal možnosť nahliadnuť denník Corriere della Sera, ukazujú, že evakuovaná bola aj 102-ročná Maria Stramacciová a vzali si ju k sebe príbuzní. Premiér Matteo Renzi povedal, že počas svojej utorkovej návštevy v oblastiach postihnutých zemetrasením sa stretol s takmer 103-ročnou ženou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Matteo Renzi