Dominika bola počas útoku v Nice, priblížila chvíle hrôzy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teroristický útok v Nice
Vo francúzskom meste Nice zahynuli desiatky ľudí po tom, ako nákladné auto vrazilo do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily. Nice, 15. júla 2016 Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 15. júla (WebNoviny.sk) – Slovenka Dominika Dojčanová, ktorá je momentálne na jazykovom pobyte vo francúzskom Nice a v čase útoku bola pri promenáde, opísala udalosti ako veľký chaos a paniku. Ako ďalej povedala pre agentúru SITA, v piatok im úrady zakázali vychádzať von s tým, že útočníkov môže byť viac a hovorí sa, že ak by to tak bolo, mohli by zaútočiť na nejaký väčší hotel.

Dominika prišla na promenádu približne o 22:00, pôvodne na ohňostroj, ktorý však podľa jej slov „našťastie zmeškali“, keďže práve po ňom nasledoval útok. Na promenáde bolo veľmi veľa ľudí, išla teda s kamarátmi do reštaurácie na pláž. „Chvíľu po príchode do reštaurácie sme počuli krik, ľudia skákali z promenády na pláž, utekali,“ popísala momenty útoku, ktorý však nevidela, a tak vtedy presne nevedela, čo sa stalo.

Obrazom: Teroristický útok v Nice

V reštaurácii na pláži zostala Dominika s kamarátmi približne do 1:00. Medzitým prišla polícia, ktorá ich vyzvala, aby z miesta neodchádzali. „Prvú hodinu sme reálne nevedeli, čo sa deje,“ povedala pre agentúru SITA. Keď hodinu po polnoci z reštaurácie vyšli, promenáda bola uzavretá. „Zmobilizovali všetky sily, všade boli hasiči a policajti,“ priblížila. Francúzske médiá zatiaľ podľa nej nové informácie neposkytli, nevie však, čo bude ďalej. „Máme mať poobede školu, no zatiaľ nič nevieme,“ dodala Dominika Dojčanová, ktorá je v Nice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia