Muž pózoval s hlavami obetí islamistov, poputuje za mreže

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Islamský štát
Foto: SITA/AP

FRANKFURT NAD MOHANOM 12. júla (WebNoviny.sk) – Na dva roky odňatia slobody nepodmienečne odsúdili v utorok v nemeckom Frankfurte nad Mohanom 21-ročného muža z neďalekého Offenbachu, ktorý v Sýrii pózoval s hlavami obetí džihádistov zo skupiny Islamský štát (IS). Súd uznal obžalovaného za vinného z vojnových zločinov. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

Mladík sa do Sýrie vydal na jar 2014, aby sa tam zapojil do džihádu, tvrdila žaloba. Samotný obžalovaný to však popieral tvrdiac, že tam chcel iba pomôcť. Svoj čin označil za „hlúposť“. Jedna z fotografií, na ktorých sa nechal zvečniť v spomínanej póze, sa objavila na webe, inú našli vyšetrovatelia v mobilnom telefóne matky obžalovaného. Muža identifikovali napokon podľa nápadného prsteňa na ruke.

Tvrdenia obžalovaného v súdnej sieni o tom, že pózoval na naliehanie iných, si súd neosvojil a upozornil na ležérny postoj muža, jeho víťaznú pózu pripomínajúcu postoj úspešného lovca. Možnosť podmienečného odkladu výkonu trestu súd zamietol s ohľadom na priveľa negatívnych faktorov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát