USA po prvý raz uvalili sankcie priamo na Kim Čong-una

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Obrovská vojenská prehliadka v Pchjongjangu
Severná Kórea si v sobotu pripomenula 70. výročie založenia vládnucej Kórejskej strany práce obrovskou vojenskou prehliadkou, ktorú sledoval vodca Kim Čong-un. Po vodcovom prejave nasledoval pochod vojakov vo formáciách, najprv však išli oddiely vojakov oblečených v štýle revolučnej armády, ktorá bojovala v druhej svetovej vojne proti Japonsku. Vrcholom prehliadky bola skupina medzikontinentálnych balistických striel, hoci nie je známe, že by boli aj úspešne otestované. Pchjongjang, 10. október 2015. Foto: SITA/AP

Washington 6. júla (WebNoviny.sk) – Spojené štáty v stredu po prvý raz uvalili sankcie priamo na vodcu Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) Kim Čong-una, konkrétne za porušovanie ľudských práv.

Americké ministerstvo financií zaradilo na svoj sankčný zoznam viacero fyzických a právnických osôb, ktoré sú podľa neho zodpovedné za porušovanie ľudských práv v KĽDR.

Na zozname sú napríklad úradníci zodpovední za politických väzňov a pracovné tábory, ako aj osoby zodpovedné prenasledovanie dezertérov po svete, uviedla agentúra DPA.

Mnoho ľudí na zozname bolo dosiaľ neznámych, povedal Tom Malinowski, ktorý má na ministerstve financií na starosť ľudské práva a pracovné záležitosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kim Čong-un