Z cirkusu utiekli zebry, jedna z nich sa utopila na Čertovke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zebra
Foto: ilustračné, Thinkstock

BEROUN 29. júna (WebNoviny.sk) – Dve zebry v stredu utiekli ráno z cirkusu Berousek v stredočeskom meste Beroun. Jednu zebru sa podarilo odchytiť v areáli miestnej strednej školy, druhá sa však utopila v umelom ramene rieky Berounka. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Zebry utiekli z cirkusu v noci z utorka na stredu, pričom policajná hliadka ich objavila v ulici Plzeňská okolo 3.00 h ráno a následne informovala majiteľa. „Ten však nemal potrebné vybavenie na odchyt, a tak čakali, až ho zoženie. Medzitým však (zebry) opäť utiekli a jedna z nich sa utopila v kanáli na Čertovke,“ povedala hovorkyňa polície Marcela Pučelíková.

„Jedna zo zebier vbehla do strednej školy, kde ju uspal veterinár, druhá bola nájdená v kanáli rieky Berounka mŕtva. Pretože je kanál hlboký, s vysokým prietokom, museli hasiči najskôr vyriešiť, ako ju vytiahnu. To sa podarilo pred deviatou hodinou,“ povedal hovorca hasičov Ladislav Holomčík. Dodal, že uspané zviera bolo prevezené naspäť do cirkusu.

„Áno, utiekli nám dve zebry, jedna je bohužiaľ mŕtva,“ potvrdil pracovník Národného cirkusu Berousek. Na otázku, ako sa zvieratám podarilo dostať sa z cirkusu von, odpovedal: „Isteže vieme, ako sa to stalo. Vypustili ich ochranári. Viem to celkom iste. „ Polícia však túto verziu udalostí zatiaľ nepotvrdila. „Žiadnu takúto informáciu nemám a nikto nám zatiaľ nič také neoznámil. Ak by tak urobil, budeme to samozrejme preverovať,“ reagovala na jeho slová hovorkyňa polície.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia