Pestúnka, čo odrezala hlavu dieťaťu, sa priznala k vražde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pestúnka, čo odrezala hlavu dieťaťu, sa priznala k vražde
Foto: SITA/AP

Moskva 1. marca (WebNoviny.sk) – Žena, ktorá je podozrivá z pondelkovej vraždy štvorročného dievčatka v Moskve, sa k zločinu priznala a spolupracuje s vyšetrovateľmi. Informovala o tom v utorok agentúra Interfax s odvolaním sa na zdroje vo vyšetrovacích orgánoch.

Vyšetrovaním sa zistilo, že v rodine, kde došlo k vražde, pracovala táto 38-ročná žena ako pestúnka tri roky. Starala sa o dve deti a rodičia nemali k jej práci žiadne výhrady, ani si u nej nevšimli nič podozrivé. V januári odcestovala do rodného Uzbekistanu na dovolenku.

Vyšetrovaním sa zistilo, že pestúnka v pondelok ráno počkala, kým rodičia dievčatka odídu s jeho starším súrodencom z bytu. Z neznámych dôvodov potom dievčatko zavraždila, odrezala mu hlavu, byt podpálila a z miesta činu ušla. Bezhlavé telo dievčatka našli hasiči privolaní k likvidácii požiaru v byte na severozápade Moskvy.

Ženu, oblečenú v hidžábe, s odrezanou hlavou dieťaťa v rukách a vykrikujúcu „Alahu akbar“, zadržali v blízkosti stanice metra Okťabrskoje Pole. V čase zatýkania bola zrejme pod vplyvom psychotropných látok. Vzhľadom na jej „neadekvátne správanie sa pri zatýkaní“ vyšetrovatelia nariadili vykonať psychiatrickú expertízu s cieľom zistiť, či bola schopná posúdiť svoje konanie a jeho dôsledky.

V prípade, že psychiatri usúdia, že pestúnka bola v čase zločinu príčetná a súd ju uzná za vinnú, hrozí jej dlhoročné väzenie.

https://www.youtube.com/watch?v=sYSjXQbi8rQ

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať