Na polícii pri Sydney zastrelili muža ozbrojeného nožom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: SITA/AP

SYDNEY 19. januára (WebNoviny.sk) – Polícia na severozápadnom predmestí austrálskeho Sydney zastrelila v utorok muža, ktorý prišiel na policajnú stanicu ozbrojený nožom, zatiaľ však nič nenasvedčuje tomu, že by táto udalosť nejako súvisela s terorizmom. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na miestneho policajného predstaviteľa.

Ozbrojeného muža zastrelil jedinou ranou seržant s 24 rokmi praxe po krátkej potýčke vo vstupnej hale policajnej stanice Quakers Hill. Totožnosť usmrteného, ktorého vek odhadujú na 40-50 rokov, ako ani motív jeho konania, sa zatiaľ nepodarilo zistiť, vyjadril sa pre médiá pomocný policajný komisár Denis Clifford.

„Nie je žiadny náznak, že by to súviselo s terorizmom, ale prečo sem tento muž prišiel a prečo nastala táto konfrontácia, v tejto chvíli jednoducho nevieme,“ povedal Clifford pred reportérmi. Podľa zverejneného vyhlásenia pri udalosti v oblasti vzdialenej približne 30 kilometrov od centra Sydney neutrpel zranenia žiadny policajt.

Austrálska polícia v októbri 2015 zastrelila 15-ročného chlapca krátko po tom, ako spôsobil smrteľné strelné poranenie civilnému policajnému zamestnancovi v oblasti Parramatta západne od centra Sydney. Ešte v septembri 2014 pobodal v Melbourne dvoch policajtov 18-ročný muž, ktorého následne takisto zastrelili. Oba tieto útoky sú pripisované prívržencom extrémistickej skupiny Islamský štát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia