V Rumunsku skonfiškovali pred Silvestrom 38 ton pyrotechniky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pyrotechnika
Foto: Ilustračné foto SITA/AP

Bukurešť 30. decembra (WebNoviny.sk) – Rumunské úrady skonfiškovali v uplynulých týždňoch – pred blížiacimi sa novoročnými oslavami – až 38 ton pyrotechniky. Informovala o tom dnes agentúra AP. K zhabaniu došlo približne dva mesiace po požiari v bukureštskom nočnom klube Colectiv, ktorý si vyžiadal 63 obetí na životoch. Rumunské ministerstvo vnútra uviedlo, že v decembri sprísnilo kontroly a v kluboch i na ďalších miestach zhabalo obrovské množstvo pyrotechniky.

Odpaľovanie zábavnej pyrotechniky je v Rumunsku pomerne bežnou a obľúbenou činnosťou, pričom bezpečnostné predpisy sa v tejto oblasti dodržujú len laxne, dodala AP. Požiar v bukureštskom nočnom klube Colectiv vypukol 30. októbra počas heavy-metalového koncertu, keď iskra z pyrotechnických efektov zapálila penovú dekoráciu. Priamo na mieste zahynulo v panike 26 ľudí, zatiaľ čo desiatky ďalších utrpeli vážne zranenia. Počet obetí tragédie v nasledujúcich dňoch prudko stúpal.

Rumunské úrady po tragédii výrazne sprísnili bezpečnostné opatrenia. Niektoré kluby dokonca dočasne zatvorili svoje prevádzky, aby tak mohli zlepšiť úroveň bezpečnostných protipožiarnych opatrení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia