V Kamerune sa odpálili dve samovražedné bombové atentátničky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
ženy
Foto: SITA/ AP

Yaoundé 28. decembra (SITA) – Dve samovražedné bombové atentátničky sa dnes v mene islamistickej militantnej skupiny Boko Haram odpálili v severnom Kamerune. Informovali o tom tlačové agentúry DPA a Reuters s odvolaním sa na kamerunských predstaviteľov.

„Pokúsili sa dostať na miestne trhovisko, ale už pri vstupe do dediny Bodo ich spozorovali a zastavili členovia miestnej civilnej stráže,“ uviedol Abgassi Adoum, starosta dediny, ktorá je pričlenená k mestu Makary.

„Ženy odpálili svoje výbušniny, ale zabili iba seba a ľahko zranili člena civilnej stráže,“ dodal starosta.

K podobnému samovražednému bombovému útoku došlo v sobotu 26. decembra v obci Tolkomari, kde si vyžiadal len smrť samovražedného atentátnika a dvoch zranených.

Úrady pripísali oba samovražedné bombové útoky islamistickej skupine Boko Haram, ktorá má základne v Nigérii. V Kamerune zabila už stovky ľudí.

Boko Haram vedie šesťročný boj za vytvorenie islamistického štátu na severovýchode Nigérie. Susedné krajiny sa tento rok spojili a podnikajú proti skupine spoločné akcie. Konflikt sa rozšíril aj na ich územia a vyhnal z domova desaťtisíce ľudí.

Kamerun je zapojený do plánu spoločných regionálnych ozbrojených síl vedených Nigériou, ktoré majú mať celkovo 8700 príslušníkov a ktoré majú byť akcieschopné do konca roka. USA posielajú na pomoc v boji proti tamojším militantom zásoby a vojakov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia