Ľudia najviac veria Kiskovi, najmenej Ficovi a Kaliňákovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico, Robert Kaliňák
Zľava: Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 28. októbra (WebNoviny.sk) – Najväčšiu dôveru spomedzi politikov má u ľudí prezident SR Andrej Kiska. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý agentúra Polis uskutočnila pre agentúru SITA od 15. do 22. októbra na vzorke 1409 respondentov starších ako 18 rokov, na území celej SR.

Pri otázke: „Ktorým politikom najviac dôverujete“ označilo Kisku 25,9 percenta respondentov. Na druhom mieste sa umiestnil predseda vlády Robert Fico (Smer-SD), ktorého označilo 25,7 percenta respondentov. Prvú trojicu najdôveryhodnejších politikov uzatvára predseda NR SR Andrej Danko (SNS) so ziskom 25,1 percenta hlasov. Respondenti mali pritom v prieskume možnosť uviesť viacero odpovedí.

Viac ako 20 percent opýtaných označilo za dôveryhodného aj Bélu Bugára. Predsedovi Most-Híd dôveruje 20,8 percenta respondentov. Na ďalších miestach sa umiestnili Richard Sulík (SaS), ktorému dôveruje 17 percent respondentov a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (Smer-SD), ktorému dôveruje 11,6 percenta respondentov.

Agentúra Polis sa respondentov pýtala aj na to, ktorým politikom dôverujú najmenej. Najviac ľudí, a to 26,5 percenta, označilo Roberta Fica. Ľudia neveria ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi, ktorého označilo 25,7 percenta respondentov. Prvú trojicu najmenej dôveryhodných politikov uzatvára líder hnutia OĽaNO-NOVA Igor Matovič. Nedôveruje mu 20,2 percenta respondentov. Viac ako 10 percent ľudí označilo za nedôveryhodných aj Richarda Sulíka (16,2 percenta opýtaných) a Mariána Kotlebu z ĽS Naše Slovensko, ktorému nedôveruje 10,8 percenta respondentov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoAndrej KiskaIgor MatovičMiroslav LajčákRichard SulíkRobert Fico