Asistent poslanca Rajtára ľutuje, že si pozrel účet Kaliňáka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák počas rokovania 4. schôdze vlády SR. Bratislava, 24. apríl 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Asistent opozičného poslanca NR SR Jozefa Rajtára Filip Rybaniča, ktorý si ako zamestnanec banky pozrel účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra dopravy Jána Počiatka a údaje z nich následne poskytol médiám, počas výsluchu oľutoval svoj čin.

Rybanič sa ku skutku priznal

Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Oliver Janíček informoval agentúru SITA, že Filip Rybanič bol 10. júna vypočutý ako obvinený. „Ku skutku kladeného mu za vinu sa priznal, popísal podrobnosti jeho priebehu, vysvetlil motív svojho konania a spáchanie činu oľutoval,“ uviedol Janíček.

Výsluchu obvineného nepredchádzalo obmedzenie jeho osobnej slobody. Obvinený bol pred výsluchom poučený o všetkých svojich právach, obhajcu si nezvolil a do zápisnice svojím podpisom potvrdil, že nebol na neho vyvíjaný fyzický ani psychický nátlak. Sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia si nepodal, informoval ďalej hovorca krajskej prokuratúry, ktorá prípad dozoruje.

Opozícia chystá verejné zhromaždenie

Národná kriminálna agentúra Filipa Rybaniča zadržala po tom, čo sa na políciu obrátila samotná banka, ktorá zaznamenala, že si pozrel spomínané účty. Informoval o tom ako prvý Denník N.

Kaliňák pohyby na svojom účte a peniaze od firmy B.A. Haus, v ktorej bol do októbra 2013 konateľom Ladislav Bašternák, musel vysvetľovať aj koaličným partnerom. Ladislava Bašternáka polícia vyšetruje pre kauzu vratiek DPH. Premiér Fico po pondelkovom rokovaní koaličných partnerov informoval, že politické strany vládnej koalície dôverujú ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Opozícia trvá na odchode Kaliňáka z funkcie, kryje podľa nich daňové podvody.

Ak Robert Fico neodvolá ministra vnútra, prvý týždeň slovenského predsedníctva v EÚ bude čeliť v parlamente premiér vyslovovaniu nedôvery, avizujú opoziční poslanci. V pondelok chystá opozícia verejné zhromaždenie občanov pred obytným komplexom Bonaparte, kde býva Robert Fico.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Filip RybaničJozef RajtárLadislav BašternákRobert FicoRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikySaS Sloboda a SolidaritaVláda SR