Je to ako zlý sen, tvrdí obeť chystanej vraždy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vražda
Foto: ilustračné, Thinkstock

PEZINOK 1. februára (WebNoviny.sk) – V kauze prípravy vraždy a podvodu s prepisom nehnuteľností v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vypovedala potenciálna obeť, podnikateľka V. Š. Obžalobe v tomto prípade čelia bývalý legionár Ján T. spolu s Marcelom M. a Mikulášom B. Všetci traja svoju vinu popierajú.

Pre poškodenú je prípad ako zlý sen

Podľa poškodenej je celý prípad pre ňu ako zlý sen. Žiadneho z obžalovaných podľa vlastných slov nepozná a o celej veci sa dozvedela až od polície. „Je mi známe len to, že som mala byť zavraždená, aby som nepýtala späť odcudzený majetok,“ uviedla pred súdom s tým, že tri nehnuteľnosti patriace jej firme boli nezákonne prepísané na iného majiteľa.

Ona s nimi doteraz nemôže disponovať, keďže o návrate objektov do jej vlastníctva ešte nerozhodol súd. Zároveň spomenula aj incident, pri ktorom neznámi páchatelia v decembri 2014 vnikli do jej domu a napadli jej manžela a syna. Incident doteraz nebol objasnený.

Ako svedok v prípade vypovedal aj Jozef L., ktorý čelí obžalobe v prípade východoslovenskej zločineckej skupiny vedenej Róbertom O. Podľa vlastných slov pozná Jána T. približne 15 rokov, pričom pravidelne sa začali stretávať, keď Jána T. prepustili z výkonu trestu. Spoločne vraj diskutovali o tom, ako sa dajú jednoduchým spôsobom zarobiť peniaze a následne si začali vymieňať informácie o majetných ľuďoch v Košiciach a okolí.

Majetok previedli na nezvestnú ženu

Neskôr podľa svedka začali uvažovať nad tým, že by urobili podvod s prevodom nehnuteľností a údajne hovorili aj o tom , ako sa zbaviť prípadných obetí. „Boli to len také debaty,“ povedal svedok Jozef L. s tým, že neskôr mu Ján T. povedal, že v prípade V. Š. „by nebolo dobré zbaviť sa jej, lebo by sa po tom veľmi išlo“. Podľa svedka tiež tvrdil, že v prípade, že by ju obrali o majetok, poškodená sa nebude brániť, lebo aj tak majetok pochádza z trestnej činnosti. Ako dodal, v tomto prípade „nebol žiadny hlbší plán“ a on sa o celú vec neskôr prestal zaujímať.

Podľa obžaloby bývalý príslušník Francúzskej cudzineckej légie Ján T. spolu s Mikulášom B. a Marcelom B. spáchali obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu a tiež podvod v hodnote približne 800-tisíc eur.

Obeťou pripravovanej vraždy mala byť podľa prokurátora košická podnikateľka V. Š. Taktiež údajne previedli niekoľko nehnuteľností patriacich jej firme nelegálne do vlastníctva ženy, ktorá je od roku 2011 na polícii evidovaná ako nezvestná. Ján T. si už v minulosti vo väzení odsedel trest sedem a pol roka. Súd mu ho uložil za podpálenie kasína v Košiciach. V kasíne sa navyše v inkriminovanom čase nachádzali návštevníci.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia