Zrážku s nákladným autom na Kysuciach neprežil 26-ročný muž

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vodič Fabie († 49) neprežil zrážku s kamiónom
Jednu obeť si vyžiadala utorková nehoda, ktorá sa stala pred vjazdom do tunela Horelica v okrese Čadca. Štyridsaťdeväťročný vodič Fabie prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s protiidúcim poľským kamiónom. Vodič osobného auta zomrel po niekoľkých hodinách v nemocnici, vodičovi kamióna alkohol nezistili. Foto: SITA/KR PZ Žilina

BRATISLAVA 21. januára (WebNoviny.sk) – Mladý vodič neprežil dopravnú nehodu, pri ktorej z neznámych príčin vošiel do protismeru a zrazil sa s nákladným autom v obci Kysucký Lieskovec.

Ako agentúru SITA informoval hovorca žilinskej polície Radko Moravčík, 26-ročný vodič Volkswagenu Caddy spôsobil dopravnú nehodu dnes okolo 10:30 na ceste prvej triedy v smere od Čadce na Žilinu. Štyridsaťdeväťročného vodiča nákladného vozidla ošetrili na mieste, alkohol mu dychovou skúškou policajti nezistili. Okolnosti nehody stále vyšetrujú.

Cesta bola pre dokumentovanie dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Napriek tomu, že cesta je už sprejazdnená v oboch smeroch, policajti usmerňujú premávku v záujme bezpečnosti a plynulosti. Naďalej sa však v uvedenom úseku tvoria kolóny, preto je potrebné využiť alternatívne obchádzky.

,,V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, snehu, tmy, poľadovice a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu,“ dodal Moravčík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia