Igor Matovič vyzval na konanie predčasných volieb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Matovič
Líder hnutia OĽaNO – NOVA Igor Matovič počas prijatia u Andreja Kisku v Prezidentskom paláci. Bratislava, 7. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 14. marca (WebNoviny.sk) – Stali sme sa súčasťou podvodu, ktorý na vlastných voličoch spáchali Béla Bugár a Radoslav Procházka. Na úvod tlačovej konferencie to dnes povedal predseda hnutia Obyčajní ľudia-NOVA Igor Matovič, ktorý vyzval na uskutočnenie predčasných parlamentných volieb.

Obrazom: Poslanci si prevzali osvedčenia o zvolení

Novozvolených poslancov za Sieť a Most-Híd vyzval, aby nasledovali príklad svojich troch kolegov a zvážili, či aj naďalej zostanú poslancami svojich strán. Matovič vyhlásil, že vznik vlády Smeru-SD, SNS, Mosta-Híd a Siete bol dohodnutý už v nedeľu tesne po voľbách a lídri týchto strán potom hrali pred verejnosťou divadlo. „Tento podvod bol dopredu zosnovaný,“ zdôraznil.

V prípade, že by boli v najbližších týždňoch alebo mesiacoch predčasné voľby, strana OĽaNO-NOVA je podľa Igora Matoviča schopná získať väčšinu. Voliči by sa tak podľa jeho slov rozdelili práve medzi nich a medzi SaS. „Sme presvedčení, že Béla Bugár týmto rozhodnutím stratí 90 percent budúcich voličov a Radoslav Procházka ich stratil dva dni po voľbách,“ povedal.

„Už minulý týždeň som dostal informáciu z blízkeho okolia Andreja Danka, že všetko bolo dohodnuté už v nedeľu po voľbách, že celý týždeň bude hrať Sieť i Most-Híd ústretových k vytvoreniu pravicovej vlády. Danko v sobotu na sneme príde s dôvodom, prečo do takejto vlády nevstúpi a tým pádom príde ďalšie dejstvo, v ktorom sa Sieť a Most-Híd obetujú v záujme toho, aby nám tu nevládli kotlebovci,“ vysvetlil Matovič. Mali by sme preto podľa neho žiadať opakované či predčasné voľby, „aby sme vedeli, čo kto plánuje spraviť“.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Miroslavovi Beblavému, Kataríne Macháčkovej a Simone Petrík zo Siete, ktorí dnes vyhlásili, že v prípade vlády so Smerom vystúpia zo strany, Matovič verejne poďakoval. „Nech otvoria aj ostatní poslanci z oboch strán uši, oči a nech počúvajú voličov a urobia to, čo títo statoční ľudia,“ zdôraznil predseda strany OĽaNO-NOVA. V prípade, že by chceli vstúpiť do klubu OĽaNO-NOVA, „všetkých by sme ich s otvoreným náručím privítali“.

Ako na Igora Matoviča nadviazala Veronika Remišová zo strany, zdá sa, že pre niektoré strany prestal volič existovať dňom volieb, a tak sa skončila ich zodpovednosť voči nim. Neprešlo podľa nej ani desať dní a niektorí už porušili sľub, s ktorým šli do volieb. V prípade, že koalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť vznikne, Daniel Lipšic očakáva v parlamente veľký boj, trestné stíhania, kriminalizáciu a škandalizáciu. Bude to veľmi ostré, dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Béla BugárDaniel LipšicIgor MatovičRadoslav ProcházkaVeronika Remišová
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti