Tatran Prešov neprerušil svoju čiernu sériu v SEHA League

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tatran Prešov
Hádzanári Vardaru Skopje Ivan Čupič (vpravo) a Jorge Maquedy sledujú zakončujúceho hráča Tatrana Prešov Olivera Rábeka (uprostred) počas zápasu SEHA League. Prešov, 29. október 2016. Foto: SITA/Viktor Zamborský

PREŠOV 29. októbra (WebNoviny.sk) – Hádzanári Tatrana Prešov utrpeli v 6. ročníku nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“ piatu prehru za sebou. V sobotňajšom predohrávanom zápase 12. kola nestačili vo svojej Tatran handball aréne na macedónskeho lídra súťaže RK Vardar Skopje, ktorému podľahli 29:35 (15:17).

Prešovčania hrali s favoritom vyrovnanú partiu. V 17. min vyhrávali 8:6, ale na konci druhej desaťminútovky už viedol súper (9:8). Vardar si v závere I. polčasu utvoril trojgólový náskok, z ktorého tesne pred prestávkou ukrojil Číp (15:17). Vstup do druhého dejstva vyšiel lepšie Skopjanom, keď im stačilo šesť minút hry, aby sa odpútali na 24:17. Šarišania sa snažili ešte niečo urobiť s vývojom duelu proti tiež účastníkovi Ligy majstrov, ale ich maximom bolo zníženie na rozdiel štyroch gólov – naposledy v 54. min 28:32. Najlepšími strelcami v drese Tatrana boli šesťgóloví Tomáš Číp a Alexej Peskov.

Zverenci Rastislava Trtíka si opäť zhoršili svoju bilanciu, po siedmich vystúpeniach majú na konte jediné víťazstvo a šesť prehier. S troma bodmi naďalej okupujú v tabuľke naďalej predposlednú 9. priečku, Vardar si upevnil vedúcu pozíciu. Úradujúci slovenský šampión sa v SEHA League najbližšie sa predstaví v v utorok 8. novembra, keď v rámci 8. kola privíta od 17.00 h slovinský klub RK Gorenje Velenje.

SEHA Gazprom League 2016/2017 – predohrávka 12. kola:
Tatran Prešov (SR) – RK Vardar Skopje (Maced.) 29:35 (15:17)

Najviac gólov: Číp a Peskov po 6, Rábek 5/1 – Dibirov 8/3, Maqueda 7, Dereven a Canellas po 4

Pok. hody: 1/1 – 4/3, vylúčení: 4 – 3, ČK: , rozhodovali: Gubica a Miloševič (obaja Chor.), 1423 divákov

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie 1. FC Tatran Prešov