Skvelá Vadovičová získala ďalšie medaily na Svetovom pohári

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veronika Vadovičová
Strelkyňa Veronika Vadovičová s ďalším zlatom aj striebrom. Foto: SITA/Roman Benický/SPV

BANGKOK 17. marca (WebNoviny.sk) – Vo skvelých výkonoch na Svetovom pohári v thajskom Bangkoku pokračuje najúspešnejšia slovenská strelkyňa spomedzi zdravotne znevýhodnených športovcov Veronika Vadovičová. Po celkovom triumfe a svetovom rekorde v mix discplíne R3 – vzduchová puška v ľahu z 10 m pridala zlatú medailu aj v disciplíne R2, čiže vzduchovej puške na 10 m v stoji.

Vadovičová vo finále triumfovala s nástrelom 202,2 bodu pred Nemkou Elke Seeligerovou (201,2) a domácou reprezentantkou Wasanou Keatjaratkulovou (180,4). Vadovičová bola predtým najlepšia aj v kvalifikácii. Ešte deň predtým 33-ročná Trnavčanka skončila strieborná v disciplíne R8 (malorážka 3 x 20 na 50 m). S počtom 569 nastrieľaných bodov opäť vyhrala kvalifikáciu. Vo finále ju predstihla Nemka Elke Seeligerová až po rozstrele, keďže obe strelkyne mali rovnaký počet bodov 437,6.

Vadovičová je paralympijskou šampiónkou v streľbe z Pekingu 2008, o štyri roky neskôr v Londýne si vybojovala bronz. Zároveň už je istou účastníčkou PH 2016 v Riu de Janeiro, kde bude mať vysoké medailové ambície.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Veronika Vadovičová