Súperom Good Angels vo štvrťfinále pohára FIBA bude Lille

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Good Angels Košice
Zľava: Laetitia Kamba z Francúzska a Shenise Johnson z Košíc v zápase 6. kola A skupiny basketbalovej Euroligy žien. Košice, 2. december 2015. Foto: SITA/Ivan Fleischer

MNÍCHOV 11. februára (WebNoviny.sk) – Francúzsky klub Villeneuve d’Ascq Lille Métropole bude súperom basketbalistiek Good Angels Košice vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA 2015/2016. Rozhodol o tom štvrtkový žreb. Hrá sa systémom doma – vonku v termínoch 8. a 11. marca 2016. V prípade stavu 1:1 na zápasy rozhodne o postupujúcom lepší rozdiel v skóre. Košičanky sa s Lille stretli už v základnej skupine Euroligy 2015/2016 – doma mu začiatkom decembra podľahli 55:60 po predĺžení, v úvode februára pod jeho košmi zvíťazili presvedčivo 78:48. Neželali si teraz naraziť na Bourges.

Ďalšie štvrťfinálové dvojice sú Besiktas Istanbul (Tur.) – Kayseri Agü Spor (Tur.), Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) – Basket Landes (Fr.) a Tango Bourges Basket (Fr.) – Sparta&K Moskovská oblasť (Rus.). V osudí boli štyri nepostupujúce družstvá do play-off Euroligy z 5. a 6. miest (Bourges, Kayseri, Lille, Košice) a najlepšie kvarteto doterajšieho priebehu Eurocupu; pri žrebe neexistovali nijaké obmedzenia.

Odveta štvrťfinále sa podľa informácií z košického tábora uskutoční v Angels aréne v piatok 11. marca 2016 o 18.00 h. Víťaz dvojzápasu sa v semifinále stretne s úspešnejším z dvojice Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) – Basket Landes (Fr.).

Košice štartovali v EP FIBA ešte v sezóne 2006/2007, vtedy pod názvom K Cero V.O.D.S. postúpili do osemfinále, kde bolo veľmi tesne nad ich sily ruské družstvo Čevakata Vologda (na zápasy 1:1, v súčte skóre 148:146).

„Nie je to žiadny strašiak, ale ani obľúbený súper. Momentálne to však cítime tak, že by sme Lille mohli zdolať, keďže máme čerstvú skúsenosť z vysokého víťazstva spred týždňa na ich palubovke. Známy súper je aj výhoda pre trénerov, že nemusia robiť nový skauting hráčok. Vítam tiež to, že hráme až druhý zápas doma, o čom rozhodlo naše vyššie postavenie v tabuľke euroligovej A-skupiny. Teší nás, že v prípade postupu do semifinále sa nemôžeme stretnúť s ďalším francúzskym tímom Bourges,“ povedal v reakcii na žreb generálny manažér Good Angels Košice Daniel Jendrichovský.

Dvojice vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA 2015/2016

* hrá sa 8. a 11. marca

Villeneuve d’Ascq Lille Métropole (Fr.) – Good Angels Košice (SR)

Besiktas Istanbul (Tur.) – Kayseri Agü Spor (Tur.)

Aluinvent DVTK Miškovec (Maď.) – Basket Landes (Fr.)

Tango Bourges Basket (Fr.) – Sparta&K Moskovská oblasť (Rus.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel Jendrichovský
Firmy a inštitúcie Good Angels Košice