Fenomenálna nórska bežkyňa Marit Björgenová sa stala mamou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marit Björgenová
Tridsaťpäťročná Marit Björgenová porodila na druhý sviatok vianočný synčeka, ktorého otcom je jej dlhoročný partner, dvojnásobný olympijský víťaz v severskej kombinácii Fred Börre Lundberg Foto: SITA/AP

OSLO 26. decembra (WebNoviny.sk) – Fenomenálna nórska bežkyňa na lyžiach Marit Björgenová k všetkým doterajším titulom pridala počas Vianoc ten najcennejší – stala sa mamou.

Tridsaťpäťročná Björgenová porodila na druhý sviatok vianočný synčeka, ktorého otcom je jej dlhoročný partner, dvojnásobný olympijský víťaz v severskej kombinácii Fred Börre Lundberg. „Marit aj nášmu prvorodeného synovi sa vodí dobre,“ cituje 46-ročného Lundberga, ktorý nechýbal pri pôrode, server nettavisen.no. „On je náš najkrajší darček. Sme hrdí ľudia,“ povedala Björgenová. „Prežívame spolu s rodičmi deň radosti,“ uviedol reprezentačný tréner Nórska Egil Kristiansen.

Björgenová je najdekorovanejšia bežkyňa na lyžiach v histórii. Zdobí ju 6 zlatých olympijských medailí a 14 najcennejších kovov z majstrovstiev sveta. V zbierke má aj štyri veľké glóbusy za celkový triumf vo Svetovom pohári. Po skvelej lanskej sezóne, keď na MS vo Falune získala dve zlaté a jednu striebornú medailu a zavŕšila ju ziskom všetkých troch krištáľových glóbusov vo SP, Björgenová oznámila svoje tehotenstvo a zároveň prerušenie kariéry. Do kolotoča SP by sa chcela vrátiť v sezóne 2016/2017. Podľa denníka VG by prvé súťaže mohla absolvovať už vo februári alebo marci 2016, ale na nižšej kvalitatívnej úrovni v Nórsku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marit Björgenová