Dlhy v Slovane sa mažú, tréner Říha verí v čistý štít

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miloš Říha
Ttréner HC Slovan Bratislava Miloš Říha. Foto: SITA/Ján Slovák

LITOMĚŘICE 12. júla (WebNoviny.sk) – Dvakrát denne tréningy na ľade, posilňovňa, ale aj basketbal, plážový volejbal či florbal. Hokejisti Slovana Bratislava sa nemôžu sťažovať, že ich letná drina v príprave nie je dostatočne pestrá. Jediný slovenský zástupca v Kontinentálnej hokejovej lige sa už druhý týždeň pripravuje na novú sezónu v Litoměřiciach. “

Hľadali sme varianty na Slovensku aj Morave, v hre bol aj Přerov, ale tam to nevyšlo s ľadom,“ uviedol tréner Miloš Říha v rozhovore pre denník Sport.

V okolí Litoměříc je pekne, ale Říha s úsmevom hovorí, že na výlety nie je čas. Dôležité je pre neho uprostred horúceho leta čosi iné. „Zisťujem, ako sú na tom hráči kondične. Keď sú vysmiati a spokojní, vtedy to nemá výpovednú hodnotu. Potrebujem však vidieť, ako sa správajú, keď si siahnu na dno síl. Podľa toho zistím, koho môžem neskôr použiť v krízových situáciách,“ vysvetlil skúsený český kouč.

Z tímu vyžaruje pozitívna energia

Říha tvrdí, že z tímu, ktorý pred novou sezónou prešiel viacerými zmenami, zatiaľ vyžaruje pozitívna energia. Hráči sa navzájom dopĺňajú, po drine v posilňovni si spoločne pozrú futbal, čo je lepšie, ako keby sa zatvorili na izbách a nestarali viac jeden o druhého.

Snažíme sa hráčov medzi sebou miešať. Veľmi sa mi páči prístup starších, ktorí mladším radi ukazujú, čo je to drina. Kondične sú na tom dokonca lepšie tí starší. Keď vidím, ako sa hráči spolu bavia, hneď mám väčšiu chuť do ďalšej práce,“ pokračoval spokojný Říha. Podľa neho základné atribúty, ktorými sa bude Slovan aj v novej sezóne oháňať v bojoch s náročnými súpermi, sa príliš nemenia. „Musíme byť pokorní, skromní a nechať na ľade srdce. To sa nám podarilo v druhej časti uplynulej sezóny, ktorá nám vyšla,“ podotkol Říha, ktorý belasých doviedol do 1. kola play-off, kde stroskotali na favorizovanom CSKA Moskva.

Jeden z tripov sa skončí až v čínskom Pekingu

Päťdesiatsedemročný rodák z Přerova odpovedal aj na otázku, aká je momentálna situácia v klube s financiami, keďže prenikli informácie o podlžnostiach voči hráčom z minulého súťažného ročníka. „Je tam ešte nejaké omeškanie, ale už sa to čistí a dokončuje. Verím, že ďalej pôjdeme s nulou.

V nadchádzajúcej sezóne čaká na účastníkov KHL novinka – jeden z tripov sa skončí až v čínskom Pekingu, kde odohrajú zápas proti novému účastníkovi súťaže. „Odlišní ľudia, odlišné miesto, bude to zasa niečo nové. My sa tam však dlho nezdržíme. V rámci dlhého tripu odohráme jeden zápas a potom odletíme. Očakávam, že budú mať v tíme Kanaďanov a Američanov a produkovať niečo na spôsob Astany,“ dodal Říha pre český Sport.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš Říha
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava