Lady Gaga po štvrtý raz dobyla albumový Billboard

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lady Gaga
Lady Gaga prichádza na odovzdávanie MTV Video Music Awards, 12. septembra 2010 v Los Angeles. Foto: SITA/AP Photo/Matt Sayles

BRATISLAVA 31. októbra (WebNoviny.sk) – Americká speváčka Lady Gaga debutuje so svojou piatou štúdiovkou Joanne (2016) na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200. Z novinky sa v prvom týždni od uvedenia na trh predalo 201-tisíc kópií.

Pre 30-ročnú rodáčku z New Yorku je to už štvrté prvenstvo v tomto rebríčku, keďže ho dobyla aj s predchádzajúcimi troma nahrávkami Born This Way (2011), Artpop (2013) a Cheek To Cheek (2014), ktorú nahrala so spevákom Tonym Bennettom. Lady Gaga sa tak stala prvou interpretkou so štyrmi albumami na vrchole Billboardu v tejto dekáde.

Za ňou nasledujú Beyoncé a Taylor Swift s troma prvenstvami. Celkovo vedú Kanaďania Justin Bieber a Drake, ktorí od roku 2010 dobyli albumový Billboard už šesťkrát. Kanyemu Westovi a skupine One Direction sa to podarilo, rovnako ako Lady Gaga, zatiaľ štyrikrát.

Lady Gaga

, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Po ňom nasledovali spomínané štúdiovky Born This Way, Artpop, Cheek To Cheek a Joanne. Zahrala si vo filmoch ako Machete zabíja (2013), Sin City: Ženská, pre ktorú by som vraždil (2014) či v piatej sezóne antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel, ktorá jej v roku 2016 vyniesla Zlatý glóbus.

V súčasnosti účinkuje v šiestej sérii American Horror Story s podtitulom Roanoke. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Na konte má šesť cien Grammy a tiež nomináciu na Oscara za pieseň Til It Happens to You z dokumentu The Hunting Ground (2015).

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Justin BieberLady GagaTaylor Swift