Elvis Presley po trinásty raz dobyl albumový UK Chart

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Elvis Presley
Sid Tepper sa podieľal na viac ako 40 piesňach pre legendárneho Elvisa Presleyho (na fotografii). Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 29. októbra (WebNoviny.sk) – Kompilácia The Wonder Of You (2016) zosnulého amerického speváka Elvisa Presleyho v sprievode Royal Philharmonic Orchestra debutuje na prvom mieste britského albumového rebríčka.

Novinka, ktorá je pokračovaním úspešného albumu If I Can Dream (2015), je už trinástou nahrávkou, s ktorou sa mu podarilo dobyť UK Chart, čím sa stal najúspešnejším sólovým interpretom v histórii tohto rebríčka. Kráľ rock’n’rollu je tak o jeden album lepší ako speváčka Madonna, ktorá ich má na konte dvanásť. Držiteľom rekordu s najväčším počtom albumov na prvom mieste v UK Charte je však formácia The Beatles s 15 nahrávkami.

„Som neuveriteľne pyšná na všetko, čo dosiahol a som vďačná britským fanúšikom, ktorí svojou podporou udržiavajú jeho odkaz nažive. Dúfam, že budú naďalej počúvať a milovať jeho hudbu tak veľmi ako ja,“ povedala Presleyho bývalá manželka Priscilla pre portál Official Charts. Spevák má okrem toho na konte aj rekord za najväčšie časové rozpätie medzi albumami na prvom mieste, keďže jeho debutová nahrávka Elvis Presley (1956) dobyla UK Chart pred 60 rokmi.

Elvis Presley

získal počas kariéry tri hudobné ceny Grammy a už ako 36-ročnému mu udelili Grammy za celoživotné dielo. Je členom štyroch siení slávy – rock’n’rollovej (1986), country (1998), gospelovej (2001) a rockabilly (2007). Medzi jeho najznámejšie piesne patria napríklad Heartbreak Hotel, Don’t Be Cruel, Love Me Tender, Jailhouse Rock, Can’t Help Falling in Love, Viva Las Vegas, A Little Less Conversation či Always On My Mind. Okrem hudby sa venoval filmu. Účinkoval napríklad v snímkach ako Miluj ma nežne (1956), Jailhouse Rock (1957) alebo Blue Hawaii (1961). Zomrel 16. augusta 1977 vo veku 42 rokov.

Informácie pochádzajú z webstránok www.officialcharts.com, www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Elvis Presley