Rolling Stones odohrajú 25. marca bezplatný koncert v Havane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rolling stones
Kapela Rolling Stones mieri do Rakúska, v júni vystúpi vo Viedni. Foto: SITA/AP

Havana 1. marca (WebNoviny.sk) – Svetoznáma britská rocková skupina Rolling Stones odohrá 25. marca bezplatný koncert v kubánskej metropole Havana. Kapela to oznámila na svojej stránke.

Hudobná šou Rolling Stones sa uskutoční v športovej aréne Ciudad Deportiva, do ktorej sa zmestí 15.000 divákov. Koncert sa bude konať tri dni po návšteve amerického prezidenta Baracka Obamu v kubánskej metropole.

Podľa agentúry AP sa Rolling Stones stanú najznámejšou zahraničnou kapelou, ktorá bude koncertovať v Havane od kubánskej revolúcie z roku 1959. Predpokladá sa, že ich vystúpenie pritiahne obrovské množstvo fanúšikov.

„Počas našej dlhej kariéry sme vystupovali už na mnohých výnimočných miestach, ale šou v Havane bude významným medzníkom pre nás a dúfame, že aj pre našich priateľov na Kube,“ uvádza sa vo vyhlásení zverejnenom na webovej stránke skupiny.

Samotní Rolling Stones označili pripravovaný koncert v Havane za „priekopnícku“ šou, ktorá sa uskutoční len raz za život. Má ísť o vôbec prvé vystúpenie pod holým nebom, ktorý na Kube odohrá nejaká britská kapela.

Mick Jagger a jeho spoluhráči sľubujú kubánskym fanúšikom množstvo klasických hitov Rolling Stones, ako aj špeciálnych hudobných „skvostov“ z ich úspešných albumov.

Kubánsky komunistický režim v minulosti prenasledoval mladých ľudí počúvajúcich rockovú hudbu, ktorú označoval za nástroj západného kapitalizmu. Od tejto represívnej politiky už Havana upustila a v ostatných rokoch čoraz častejšie povoľuje neoficiálne masové podujatia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Mick Jagger